Obradović ne beži od grešaka Partizana posle neočekivanog finala, a za igrače ima jasnu poruku

21.09.2023

07:03

0

Autor: P.K.

Niko nije očekivao poraz Partizana u finalu Superkupa AdmiralBet ABA lige

Obradović ne beži od grešaka Partizana posle neočekivanog finala, a za igrače ima jasnu poruku
Željko Obradović - Copyright ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Partizan je mimo svih očekivanja izgubio finale Superkupa AdmiralBet ABA lige, a posebno je čudan način na koji se to desilo. Crno-beli su imali potpunu kontrolu meča i sigurnu prednost, a onda je Studentski centar poslednja dva minuta odigrao serijom 10:0 i došao do zaslužene pobede.

Bilo je mnogo propusta, ali se ne može reći da je SC nezasluženo pobedio. Štaviše, vodio je tokom većeg dela meča, iako su crno-beli mnogo kvalitetniji.

Ni od čega toga ne beži trener Partizana Željko Obradović.

- Prisustvovali smo sjajnoj košarkaškoj utakmici, veoma dobroj i zanimljivoj utakmica. Čestitam Studentskom centru i mom kolegi Adndreju Žakelju na vrhunskom turniru i osvojenom trofeju. Utakmica je bila puna preokreta, imali smo priliku da je privedemo lako kraju, a onda smo napravili neke brzoplete greške u napadu i odbrani. Na kraju taj šut za tri poena je doneo pobedu. Imali smo poslednji napad, ali pričati o poslednjem napadu i odbrani nije nešto što je potrebno niti je odlučilo – rekao je Obradović novinarima posle meča.

U četiri sekunde, koliko je Partizan imao vremena za poslednji napad, lopta je išla na Kaminskog pod košem. Novinari su ga pitali da li je to bila improvizacija.

- Nije bila improvizacija, taj pas je bio rešenje, jedno od. Uvek ima više rešenja. On je uhvatio loptu i promašio zicer. To je sastavni deo igre. Idemo dalje.

Mateuš Ponjitka ima povređeno rame...

- Ne bih o tome. On je prošao ceo pripremni period sa nama, ima povredu koja ga je sprečila da bude ovde. Ne verujem ni da će igrati turnir u Atini koji nas čeka, ali srećna je okolnost da ima još vremena do početka sezone.

Za kraj je imao poruku za igrače.

- Neki treba da se odmore, a neki da podigne formu kako bsmo videli da li možemo da ih koristimo u većoj minutaži. Takav je pripremni period dok ne počne ono najvažnije, a to su zvanične utakmice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike