Partizan brani trofej Superkupa ABA lige! Valjak gazio Igokeu pa finišom delo pokvario!

19.09.2023

20:01

0

Autor: G. F.

U drugom polufinalu Superkupa AdmiralBet ABA lige sastaju se Budućnost i Studentski centar

Partizan brani trofej Superkupa ABA lige! Valjak gazio Igokeu pa finišom delo pokvario!
Copyright Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Partizan će braniti trofej Superkupa AdmiralBet ABA lige. Crno-beli su večeras u polufinalu turnira u Podgorici 30 minuta mleli Igokeu, a onda u završnoj deonici potpuno stali i dozvolili rivalu da probudi nadu u senzacionalan trijumf pošto je u jednom trenutku bio i na minus 25 - 91:84 (27:13, 24:18, 29:29, 11:24).

Odigrali su izabranici Željka Obradovića gotovo perfektne tri četvrtine protiv tima iz Laktaša u "Morači". Koliko su bili dominantni govori i to što Igosi nijednog trenutka meča nisu bili u vođstvu, ali ogroman pad u završnih 10 minuta sigurno će biti nešto zbog čega će u svlačionici pretrpeti žestoko ribanje najtrofejnijeg trenera Evrope.

Frenk Kaminski je fenomenalno otvorio meč i već u uvodnim minutima ubacio Valjak u veću brzinu. Pridružio mu se uskoro i Doužer, a kada je sredinom druge deonice, uz ovacije sa tribina podgoričke dvorane, u igru ušao Aleksa Avramović razlika Partizana je krenula konstantno da raste. Uneo je reprezentativni bek prepoznatljivu energiju, pre svega u defanzivi, iz koje je proisteklo nekoliko osvojenih lopti i lakih poena, a sve je krunisao trojkom uz zvuk sirene za kraj druge deonice koja je crno-belima donela plus 20 - 51:31.

Bez mnogo muke Partizan je u nastavku meča održao stečenu prednost, a u jednom trenutku je stigao i do maksimalnih plus 25 (64:39, 24. minut) i kada se očekivalo da Panter i drugovi mirno privedu meč kraju desila se potpuno neočekivana mini drama.

Valjak je više od četiri minuta na startu četvrtog kvartala bio bez poena, što su Igosi iskoristili da prepolove minus. Ubacio je u tom momentu Smailagić izuzetno važnu trojku za Partizan, ali se u samom finišu raspucao Jeremić i na nešto više od dva minuta pre kraja doveo Igokeu na "samo" sedam poena minusa. Tada se kod crno-belih pojavio Trifunović, ubacio dva poena, pa u 39. minutu trojku na trojku Jeremića i uveo crno-bele u mirnu završnicu.

Najefikasniji u Partizanu bio je Smailagić sa 15 poena, Panter je dodao 13, dok su dvocifreni bili još Kaminski sa 12 i Doužer sa 11 poena. Avramović je, pored sjajne defanzivne role, za devet minuta na parketu imao i zapažen ofanzivni učinak sa 6 poena i 4 asistencije.

Drugi polufinalni meč igraće od 21.00 Budućnost, koja je bila bolja od Zadra i Studentski centar, koji je ubedljivo savladao FMP.

Uskoro opširnije...

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Jeremić ubacuje još jednu trojku, ali na drugoj strani odgovara Trifunović na isti način. Na minut i 28 sekundi do kraja Partizan vodi 91:82. Na 44.4 sekunde do kraja Nikolić je promašio dva bacanja na minus sedam. KRAJ! Partizan je pobedio Igokeu 91:84.

38. MINUT - Imao je Partizan napad na plus 14, ali je Smailagić promašio otvorenu trojku. Na drugoj strani Jeremić je ubacio šut van linije 6.75, a Smailagić postigao važnu dvojku za Valjak - 86:73, 37. minut. Smailagić promašuje dva slobodna bacanja na plus 10, a na drugoj strani novom trojkom kažnjava to Jeremić. U 38. minutu Partizan ima "samo" plus sedam - 86:79. U završna dva minuta četvrte deonice ulazi se s vođstvom crno-belih 88:79 posle poena Trifunovića.

Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic
 

36. MINUT - Potpuno je stao Partizan u četvrtoj deonici. Pošto su 30 minuta apsolutno kontrolisali sve na parketu, crno-beli skoro pet minuta u četvrtoj deonici nisu uspeli da postignu poen, pa Igokea posle trojke Milosavljevića prilazi na "samo" minus 10 - 80:70. Smailagić trojkom prekida seriju gostiju 10:0, a potom centar Partizana bio polovičan sa linije penala - 84:70.

34. MINUT - Bez koša su crno-beli više od tri minuta u završnoj deonici, ali Igokea za to vreme postiže samo četiri poena pa nije uspela ozbiljnije da ugrozi sigurno vođstvo Partizana - 80:64. Prošlo je četiri minuta u četvrtoj deonici, crno-beli još nisu postigli koš, a Igosi posle trojke Jeremića prilaze na minus 13 - 80:67.

Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic
 

32. MINUT - Iako Partizan vodi 20 razlike, Željko Obradović je zatražio tajm aut posle nekoliko "iseckanih" napada crno-beli na startu četvrte deonice. Na isteku 32. minuta rezultat je 80:62.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Trifunović ubacuje trojku za 78:55 u 19. minutu, na drugoj strani Milosavljević postiže dva poena. Na kraju treće deonice Partizan vodi 80:60.

28. MINUT - U završnici treće deonice uglavnom se igra koš za koš. Crno-beli bez ikakvih problema održavaju preko 20 poena prednosti, a na ulasku u poslednja dva minuta treće vode 75:55.

26. MINUT - Mini seriju Igosa 5:0 sa dva ubačena penala prekida Doužer - 68:47. Trojkom Anđušića Partizan ide na 71:49 na isteku 26. minuta.

Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic
 

24. MINUT - Raspucali su se šuteri na obe strane. Avramović je vratio trojku Jošilu, a potom Doužer postiže ekspresno pet vezanih poena, pošto je posle trojke ukrao loptu i lako poentirao pod košem - 64:42.

22. MINUT - Drugo poluvrme otvoreno je promašenim uvodnim napadima na obe strane, a prve poene u nastavku meča postigao je Smailagić (2+1) - 54:31. Jeremić ubacuje trojku na drugoj strani.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi protiv Igokee 51:31, posle trojke Avramovića uz zvuk sirene za kraj druge deonice.

Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic
 

18. MINUT - Na ulasku u 17. minutu, poenima uz faul i ubačenim bacanjem Kaminskog Partizan se vraća na bezbednu distancu - 37:24. Kaminski postiže nove poene posle sjajne akcije crno-belih, Jovanović traži minut odmora - 39:24. Čim su malo pojačali intenzitet u odbrani crno-beli su se ekspresno odlepili, a na ulasku u poslednja dva minuta prvog poluvremena vode 43:28.

16. MINUT - Na polovini druge deonice na parketu je Aleksa Avramović, koji je dočekan ovacijama Partizanovih navijača u "Morači". Crno-beli u drugoj deonici imaju problem sa zagrađivanjem sopstvenog koša, što Igokea koristi da spusti prednost jednocifren broj - 32:23. 

14. MINUT - Seriju 6:1 Igokee, poenima prekida Smailagić - 32:19. Na isteku 14. minuta crno-beli vode 32:21.

12. MINUT - Druga deonica je otvorena sa dva ubačena bacanja Smailagića i novom izgubljenom loptom Igosa - 29:13. Crno-beli nisu iskoristili napad da dodatno uvećaju plus, pa su kažnjeni trojkom Delalića - 29:16, 12. minut. Anđušić pravi nesportski faul posle kojeg Igosi postižu četiri poena i prilaze na 30:19.

Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - U 9. minutu Partizan prvi put na meču ima dvocifreni plus posle dva ubačena bacanja Jaramaza - 23:13. Posle prve četvrtine crno-beli vode 27:13.

8. MINUT - Trojkom Pantera Partizan dolazi na plus devet u 7. minutu - 18:9. Crno-beli plus devet imaju na ulasku u poslednja dva minuta prve četvrtine.

6. MINUT - Partizan na polovini uvodne deonice ima plus šest, pošto su posle dobrih odbrana i presečenih napada Igosa, lake poene postigli Panter i Ledej - 13:7. Jovanović zove prvi tajm-aut na meču. Igokea je izgubila još jednu loptu, posle čega Doužer poveća plus crno-belih. Tim iz Laktaša je bez poena više od tri minuta.

Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic
 

4. MINUT - Ekspresan odgovor Igosa, koji preko Nikolića (dvojka) i Mudija (trojka) stižu do izjednačenja u 3. minutu. Mini seriju Igokee 5:0 sa linije penala prekida Panter - 9:7. Posle četiri minuta igre Partizan vodi 9:7.

2. MINUT - Posle smušenih uvodnih napada na obe strane, trojku ubacuje Kaminski. Posle poena Nikolića pod košem, Kaminski hvata ofanzivni skok i postiže još dva poena. Na isteku drugog minuta Partizan vodi 7:2 posle koša Doužera.

 

 

 

 

15.00 - Trener Partizana Željko Obradović video je mnogo toga u duelu sa Megom, a nakon pobede je još jednom naglasio važnost navijača crno-belih.

- Čestitam mojim igračima na pobedi i plasmanu u polufinale. Ostaje nam da izanaliziramo utakmicu Igokee i Cedevita Olimpije i da se pripremimo za naredni meč. Naravno, još jednom hvala svim ljudima koji su došli, a posebno navijačima Partizana na fantastičnom dočeku.

14.45 - Košarkaši Mege savladali su Cedevita Olimpiju sa 88:75 u prvom meču drugog dana turnira u Podgorici. Mora se naglasiti sjajna partija našeg reprezentativca Nikole Topića koji je postigao 21 poen i imao 5 asistencija i 2 skoka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike