Teška pobeda Partizana u Superkupu AdmiralBet ABA lige! Mega mučila crno-bele do samog kraja!

18.09.2023

17:07

0

Autor: G. F.

Pauza je gotova, košarka ponovo živi u regionu

Teška pobeda Partizana u Superkupu AdmiralBet ABA lige! Mega mučila crno-bele do samog kraja!
Partizan - Mega - Copyright abaliga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana igraće u polufinalu Superkupa AdmiralBet ABA lige pošto su savladali Megu sa 89:78 (25:25, 26:18, 16:24, 22:11).

Četu Željka Obradovića tamo čeka Igokea (utorak, 18.00), koja je slavila u duelu sa Cedevita Olimpijom (75:65).

Svi koji vole košarku imali su u čemu da uživaju u 40 minuta borbe dva srpska rivala u hali Morača u Podgorici. Posle nešto tvrđeg početka susreta, raspucali su se i jedni i drugi i posle prvih minuta na kontu imali po 25 poena. U drugoj četvrtini Partizan je krenuo furiozno i stigao do velikih 16 poena prednosti (49:33), ali to za mladi tim Mege nije bio znak za predaju.

Naprotiv, do poluvremena su prepolovili prednost crno-belih, a do kraja treće četvrtine uspeli i da izjednače. Ipak, u poslednjem periodu do izražaja je došlo mnogo veće iskustvo košarkaša Partizana, koji su uspeli da slome otpor rivala i plasiraju se u polufinale.

Džejms Naneli sa 13 poena bio je najefikasniji u redovima crno-belih, a dvocifren košgeterski učinak imali su Frenk Kaminski (12), Pi Džej Doužer (11), te Zek Ledej, Kevin Panter i Uroš Trifunović sa po 10.

U mladom timu Mege istakli su se Andrija Jelavić sa 21 poenom, Nikola Đurišić sa 14 i Omer Iljasolu sa 11 poena, a mora se pomenuti i rola Nikole Topića koji je postigao 6 poena, ali i imao 9 skokova i 5 asistencija.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena - 89:78. Na iskustvo su crno-beli priveli meč kraju.

38. minut - Trifunović poentira iz prodora, Mega traži tajm-aut jer se crno-beli ponovo odlepljuju. Ledej blokira Topića, Smailagić greši pri predaji lopte, ali greši i Mega. Smailagić zakucava za 83:75.

36. minut - Posle faula Nanelija Đurišić pogađa dva penala, a posle petog faula Plavšića Naneli ima polovičan učinak. Kovačević pravi faul u napadu, dobio je Trifunović udarac u lice, pa su sudije pregledale snimak. Odluka je da nije bilo nesportskog prekrašaja. Doužer pogađa za dva još jednom. Odlična akcija Mege i zakucavanje Jelavića! Panter na isteku napada ne pogađa za tri, ne pogađa ni Đurišić, a Smailagić hvata loptu pod svojim košem - 79:75.

34. minut - Promašaj Iljasolua za tri uhvatio je Kaminski, koji je fauliran. Plavšić je napravio 4. faul. Na drugoj strani je promašio Naneli, a Doužer napravio faul. Ličnu grešku upisuje i Jović u napadu, a Kaminski nastavlja seriju poena. Tajm-aut za Megu - 76:71 za Partizan.

32. minut - Kaminski je ponovo u igri i odmah postiže poene. Odličan je i Kovačević na drugoj strani. Još jednom Kaminski rešava čvrstu odbranu rivala, pokazuje da će biti veliki štih crno-belh. Iljasolu pogađa iz veoma teške pozicije, a Panter pogađa za tri poena - 74:71.

Reultatski gledano kao da se nije ni igralo u prethodnih 30 minuta, ali smo videli dobru utakmicu. Partizan je vodio i sa 16 poena sredinom druge četvrtine, a Mega se potpuno vratila u igru. Čeka nas uzbudljivih 10 minuta.

 

 

Završena je treća četvrtina u kojoj se Mega potpuno vratila u meč! Biće zanimljivo u poslednjih deset minuta. Doužer je pogodio, a Jelavić iskoristio dva penala na minut do kraja. Smailagić pogađa uz faul posle nove sjajne asistencije Doužera. Siguran je i sa penala, odlazi na pauzu, a Partizan igra bez centra završnicu. Panter, Naneli, Doužer, Jaramaz i Trifunović su završili ovaj deo utakmice. Trifunović nije pogodio za tri, Jelavić jeste - 67:67!

28. minut - Anđušiću izlazi lopta iz koša, ali Smailagić reaguje i pogađa, Na isti način vraća Jović na drugoj strani. Nekoliko atraktivnih poteza crno-belih, ali su malo i preterali sa kombinovanjem, pa e napad neiskorišten. Ponovo Jović precizan, Ledej nije uspeo, a Topić pogađa uz faul. Tajm-aut za Partizan koji sada vodi sa samo jednim poenom razlike - 62:61. Ljut je strateg crno-belih, Topić poravnava rezultat.

26. minut - Ledej je iskoristio kontru za nove poene, Jelavić vratio na isti način. Nisu crno-beli iskoristili još jedan napad, a Jović je sa penala spustio prednost rivala na pet poena - 60:55 za Partizan.

24. minut - Pogađa Iljasolu, pogađa i Panter u svom stilu. Plavšić sam pod košem postiže nove poene. Jaramaz ide na liniju za slobodna bacanja i pogađa samo drugo. Plavšić pravi faul u napadu i njemu je to treća lična greška. Nije prošla odlična akcija crno-belih, zakucavane Smailagića završilo je na obruču, a u nastavku akcije fauliran je Panter. Kapiten Partizana pogađa sa poludistance - 58:51.

22. minut - Pokušaji Jelavića i Jaramaza za tri poena nisu bili uspešni, a Topić je napravio treći faul. Koprivica siguran pod košem, a zatim i on pravi faul nad Plavšićem, koji posle koša ne pogađa dodatni penal. Promašio je Panter na isteku napada, Jaramaz faulom presekao kontru rivala. Topić nije ubacio trojku, ali je Jelavić pokupio taj promašaj i pogodio za minus šest - 53:47,

Utakmica je nastavljena! Sigurno je da su oba trenera imala šta da kažu svojim igračima u pauzi. Za one koji vole košarku prvo poluvreme je bilo prava poslastica.

 

 

Završeno je prvo poluvreme vođstvom Partizana od 51:43. Crno-beli su zaređali sa promašajima u drugom delu četvrtine što je Mega iskoristila da smanji veliku prednost rivala. Trifunović je pogodio 15 sekundi pre kraja, a uz zvuk sirene pogodio je i Kovačević. Imao je Partizan i 16 poena viška, ali je Mega uspela da prepolovi vođstvo ekipe Željka Obradovića.

18. minut - Posle nekoliko vezanih promašaja na obe strane Jelavić je pogodio za 49:38.

16. minut - Plavšić postiže prve poene iz igre za Megu u drugoj četvrtini, a Naneli ostaje sam i pogađa novu trojku. Vukčević stiže do treće lične greške, Plavšić ne koristi nijedno slobodno bacanje. Stiže kazna u vidu trojke Danila Anđušića. Zajedno sa Doužerom krade lopte, a Amerikanac je polaže u koš. Kovačević je pogodio uz faul, a izlazak Dužera iz igre ispraćen je aplauzima. Kovačević ubacio i dodatno slobodno bacanje. Vukčević promašuje, Anđušić iza leđa dodaje Naneliju, a Džejms pogađa novu trojku. Đurišić pogađa dva penala, a Anđušić siguran za tri poena još jednom. Vraća Đurišić trojku - 49:36 za crno-bele.

14. minut - Trojka Nanelija posle dobrog protoka lopte crno-belih, pa blokada Smailagića. Vukčević diže prednost Partizana na 35:26, a Barać rtaži novi tajm-aut.

12. minut - Doužer trojkom otvara drugih deset minuta igre. Prvi poen za Megu postiže Plavšić sa linije za slobodna bacanja. Smailagić pravi grešku u koracima, a Vukčević faulom seče napad Topića. Smailagić je odigrao dobru odbranu, Naneli poentirao, a trener Mege traži tajm-aut. Vode crno-beli sa 30:26.

Prva četvrtina završena je sa 25:25. Đurišić na jednoj i Kaminski na drugoj strani postižu nove poene, a onda za tri pogađa Jelavić. Naneli je pogodio jedno slobodno bacanje, a Jelavić pogodio još jednu trojku! Prodor Doužera bila je poslednja akcija u prvoj četvrtini.

8. minut - Trifunović je napravio faul u napadu, pa otišao na odmor. Pi Džej Doužer je na parketu, baš kao i Džejms Naneli. Na drugoj strani na predah je otišao Topić. Ledej pogađa još dva bacanja, menja ga Vukčević. Jović nije pogodio trojku, na drugoj strani neprecizan je i Naneli. Jović pravi faul nad Kamisnkim, to su nova bacanja za crno-bele. Precizan je oba puta igrač Partizana, Đurišić postiže trojku. Lepa minijatura Kaminskog i polaganje lopte u koš. Dbar i Jelavić pod košem Partizana. Vukečvić skuplja promašaj Kaminskog - 20:17 za crno-bele.

6. minut - Nova trojka Trifunovića i nova dva poena Iljasolua. Fauliran je Ledej, pa sa penala ubacio još dva poena. Kaminski i Jaramaz su odigrali agresvinu odbranu na Topiću i izborili "mrtvu loptu". U skoku je uspšeniji bio mladi as Mege, Đurišić je to angradio za 12:12.

4. minut - Prve poene za crno-bele postigao je Zek Ledej. Na drugojs trani turski internacionalac koristi dva bacanja posle faula Koprivice. Upisao se i Kevin Panter u strelce. Nova trojka za Megu, sada je precizan Topić. Faulom Plavšića Mega ispunjava bonus, a Jović servira blokadu Panteru. Trojka Trifunovića, Mega vodi 8:7.

2. minut - Prvi napad imali su crno-beli, ali ga nisu iskoristili. Ništa uspešniji nisu bili ni košarkaši Mege. Nije bilo koša ni iz drugog pokušaja Partizana, a onda smo videli blokadu Balše Koprivice posle prodora Nikole Topića. Mega je samo minut i po napravila tri faula, a Jaramaz je promašio šut za tri poena. Iljasolu je bio precizan i doneo prednost Megi od 3:0.

Utakmica je počela!

14.57 - Panter, Jaramaz, Trifunović, Ledej i Koprivica počinju meč za Partizan. Za Megu kreću Jelavić, Iljasolu, Plavšić, Topić i Malovec.

14.36 - Sve je spremno za duel dva srpska kluba u Podgorici. Očekuje se dobra košarka u hali Morača.

 

 

13.50 - Prvi polufinalista Superkupa je ekipa Igokee koja je savladala Cedevita Olimpiju sa 75:65. Tim iz Republike Srpske će u borbi za finale igrati sa boljim iz duela Partizana i Mege.

12.55 - Pojačanje crno-belih Mateuš Ponitka nije otputovao za Podogoricu zbog povrede ramena. Kako prenosi mozzartsport povreda je lakše prirode, ali zahteva terapije, pa je Poljak zbog toga ostao u Beogradu.

11.35 - Sa crno-belima u Podgorici je i Aleksa Avramović, ali i dalje nije poznato da li će samo biti uz ekipu ili i u sastavu.

 

 

11.25 - Ambicije Partizana su najviše i želimo da vidimo gde smo u takmičarskom smislu u ovom trenuku neposredno pred početak teške sezone koja nas očekuje u Evroligi, ali u regionalnom takmičenju - poruka je trenera Partizana Željka Obradovića pred duel sa Megom.

 

 

11.15 - Ulazimo u poslednju fazu priprema pred start sezone, čekaju nas tri veoma jaka i dobra testa. Prvi je protiv Partizana, aktuelnog šampiona regionalne lige. Imali su izvanrednu sezonu, uspeli da zadrže dobar deo ekipe i verujem da će ovo biti veliki test za naš mladi tim. Verujem i da će biti dovoljno prostora za moje igrače da pokažu na kom su nivou u ovom momentu i kao tim, ali i individualno - rekao je trener Mee Marko Barać.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike