"Profesor" se vratio kući! Bjelica potpisao za Zvezdu: Nekadašnji MVP se vratio na mesto uspeha

12.09.2023

16:48

0

Autor: P.K.

"Beli" potpisao ugovor sa klubom u kome je napravio ime

"Profesor" se vratio kući! Bjelica potpisao za Zvezdu: Nekadašnji MVP se vratio na mesto uspeha
Bjelica u Zvezdinom dresu, arhiva - Copyright MN Press

Bivši košarkaš Crvene zvezde, reprezentativac Srbije, MVP Evrolige i osvajač NBA lige, Nemanja Bjelica potpisao je ugovor sa crveno-belima, gde je i napravio ime.

Popularni "Beli" ili "Profesor" je u Zvezdu došao na poziv tadašnjeg trenera, sada selektora Srbije Svetislava Pešića. Ostalo je istorija. 

Nemanja je tokom svoje prebogate karijere u kojoj je bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten - navela je Zvezda.

Beli je u crveno-belom dresu proveo dve sezone, od 2008. do 2010. godine. Šampionsku titulu u NBA osvojio je sa Golden Stejtom prošle sezone.

- Svojim povratkom u dres sa grbom Crvene zvezde, Nemanja donosi ogroman kvalitet i iskustvo, ali i znanje šta nosi igranje pred punim tribinama i velikim očekivanjima u dresu našeg kluba - navodi se u saopštenju Zvezde.

Bjelica je u maju napunio 35 godina. Visok je 208 centimetara, ali ima odličnu tehniku i šut, tako da je u prvom mandatu u Zvezdi igrao povremeno i kao plejemjker.

- Nakon odlaska iz Beograda igrao je 3 sezone u ekipi Baskonije kod današnjeg trenera crveno-belih Duška Ivanovića. Odmah nakon odrađenih testova i pregleda, Nemanja se priključio treninzima ekipe u Beogradu. O svim daljim aktivnostima koja su vezana za jačanje aktuelnog igračkog sastava, klub će blagovremeno obavestiti javnost - zaključuje Zvezda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike