Mega ima specijalne dresove za slavljeničku sezonu: Puni 25 godina, a u timu dvostruki osvajač Evrolige

14.09.2023

18:41

0

Autor: 24sedam

Lep jubilej za "Mali veliki klub"

Mega ima specijalne dresove za slavljeničku sezonu: Puni 25 godina, a u timu dvostruki osvajač Evrolige
Megini igrači za sezonu 2023/24. - Copyright Mega MIS/Ivica Veselinov

Malo po malo i Mega dolazi do 25. rođendana! Klub će u sezoni 2023/24. obeležiti taj vredan jubilej, a u tu svrhu je promenio i logo, koji će naredne sezone biti u znaku broja 25.

Po tradiciji, Mega u sezonu ulazi sa veoma mladim i talentovanim timom prosečne starosti igrača od 19,9 godina, po čemu će opet biti najmlađi tim AdmiralBet ABA lige.

Najstariji igrač će biti povratnik u redove Mege Uroš Plavšić sa 24 godine dok je prvi sledeći po starosti Omer Džan Ilijasolu, tako da će trener Marko Barać i ove sezone izvoditi ekipu na pravi put.

Kapiten ekipe će biti Plavšić, koji se vratio u klub posle šest godina igranja u SAD, za čije je kadetske i juniorske selekcije nastupao.

Zanimljivo je i ime Omerdžana Ilijasoglua, mladog turskog plejmejkera koji u biografiji ima dve titule Evrolige. Nije se, naravno, naigrao u Efesu, ali je zvanično bio član tima u vreme kada je klub osvajao Evroligu, tako da mu se trofeji "pišu".

Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Bešiktašu. U Megi sigurno neće toliko zarađivati, ali će moći da se izbori za priliku da igra u ligi koja po kvalitetu može da se meri sa turskom.

Pored njih, u sastavu su i Nikola Đurišić, Nikola Topić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Petar Kovačević, Filip Jović, Nemanja Popović, Luka Paunović, Mihailo Milutinović, kao i Bogoljub Marković i Andrej Mušicki koji će na dvojnu licencu braniti boje Mege i OKK Beograda.

Uz trenera Marka Baraća u stručnom štabu su i njegovi pomoćnici Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Pavle Tasić i fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić. Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera i ove sezone Novica Veličković.

Pored velikog broja mladih i talentovanih igrača, zaštitni znak kluba su i atraktivni dresovi, pa će Megini talenti u predstojećoj sezoni igrati u garnituri kojom će dominirati pink i akva boja.

Mega  će do početka takmičarske sezone učestvovati i na ABA Super Kupu u Podgorici gde će se u četvrtfinalu u ponedeljak 18. septembra od 17 sati sastati sa aktuelnim šampionom AdmiralBet ABA lige, ekipom Partizana.

Poslednju proveru pred početak prvenstva će imati protiv Tamiša 23. septembra.

Mega će u prvom kolu AdmiralBet ABA lige gostovati u Ljubljani, ekipi Cedevita Olimpije dok će u drugom kolu u Hali sportova "Ranko Žeravica" dočekati Borac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike