Prvi poraz Crvene zvezde na pripremama: Sa 10 igrača i bez važnog dela ekipe nemoćni protiv Sasarija

09.09.2023

22:45

0

Autor: P.K.

Nije rezultat uopšte bitan, tek se očekuju prave stvari

Prvi poraz Crvene zvezde na pripremama: Sa 10 igrača i bez važnog dela ekipe nemoćni protiv Sasarija
Adam Hanga - Copyright KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je otputovala na Sardiniju s deset košarkaša, uključujući bivšeg juniora Stevana Karapandžića, koji je došao kao pojačanje dok se ostatak ekipe ne vrati sa Svetskog prvenstva.

Stefan Lazarević i Miloš Teodosić su propustili meč protiv Dinama iz Sasarija i ostali su u Beogradu. Ekipa Duška Ivanovića na kraju je poražena sa 71:76 (16:21, 12:17, 21:16, 22:22).

Tokom većeg dela utakmice, Zvezda je bila u rezultatskom minusu, ali je imala šansu za preokret pred kraj meča. Došli su na minus od dva poena, ali bez uspeha. Pokušaji Branka Lazića, Nemanje Nedovića i Luke Mitrovića nisu doneli poene, te je Dinamo zadržao prednost i slavio.

U finalu turnira u Kaljariju igraće protiv Olimpije iz Milana.

Adam Hanga je sa 15 poena bio najefikasniji sa Zvezdine strane, pokazavši sjajnu formu čak i u ranim fazama priprema. Pratio ga je Nedović sa 13 poena, Giedraitis sa 12 i Mitrović sa 10. Svi osim Karapandžića su se našli na listi strelaca.

Dinamo je bio u dobroj formi tokom celog meča, precizni su bili sa distance i pronalazili su slabosti u Zvezdinoj odbrani. Zvezda nije uspela da uhvati ritam ni u napadu ni u odbrani, posebno u završnici kada je razlika bila samo tri poena.

Nije ovaj rezultat uopšte bitan. Šabaz Nejpir je došao tek 1. septembra. Jago Dos Santos, Marko Simonović i Majk Tobi se još odmaraju posle Mundobasketa, a Dejan Davidovac tek treba da igra finale, tako da je jasno da veći deo tima nije tu.

Prethodno su crveno-beli savladali subotički Spartak, Dinamik i Borac iz Čačka, a čeka ih turnir u Minhenu gde pored domaćina Bajerna učestvuju i berlinska Alba i Virtus Bolonji (16-17. septembar), a za kraj pripremnog perioda i turnir u Nikoziji protiv Olimpijakosa, Makabija i Žalgirisa (22-23. septembar).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike