Ovacije za srebrne Orlove na dočeku! Bogdan: Presrećan sam što vidim ove ljude!

12.09.2023

00:43

0

Autor: 24sedam

Bogdanović i drugovi vratili se iz Manile, gde su na Mundobasketu osvojili drugo mesto

Ovacije za srebrne Orlove na dočeku! Bogdan: Presrećan sam što vidim ove ljude!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Srbija je dočekala srebrne Orlove iz Manile. Ekspedicija košarkaške reprezentacije Srbije u ponedeljak nekoliko minuta pre ponoći doputovala je na aerodrom "Nikola Tesla", pošto je u nedelju Mundobasket okončala na drugom mestu.

Avion Er Srbije tipa erbas A330 YU-ARC „Mihajlo Pupin“ sinoć je poleteo ka Filipinima kako bi pokupio Bogdanovića i drugove, koji su se danas nešto pre 16 časova ukrcali u „čeličnu pticu“ za povratak u Beograd.

Na prestoničkom aerodromu vicešampione sveta dočekalo je više stotina navijača, uglavnom mladih, koji su nose zastave Srbije, dok su neki bili u dresovima nacionalnog tima.

Kada su se srpski reprezentativci pojavili pred okupjenim navijačim usledile su velike ovacije... Skandiralo se Marku Guduriću, Aleksi Avramoviću, Boriši Simaniću, a u jednom trenutku se aerodromom prelomilo i, sada već čuveno Pešićevo: Svi za jednog, jedan za svi!

Velika je stvar i tek smo sada svesni šta smo uradili - kazao je okupljenim novinarima Vanja Marinković, dok je kapiten Bogdan Bogdanović dodao:

- Presrećan sam što sam video ove ljude da nas bodre i što su došli. Nadam se da su uživali u tome što smo im priredili kao tim.

Filip Petrušev je u prolazu istakao da je ostvario dečaki san. 

- Svi smo presrećni, tek sad nas stiže šta smo uradili. O ovome sanjaš kad si mali, ja sam pratio dočeke, ostvarenje sna. Niko nije bio deo ovakve atmosfere i sloge u ekipi - kazao je srpski centar.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike