Oko Boriše je medicinska ekipa, Dobrić doživeo ozbiljnu distorziju! Doktor Radovanović otkrio sve probleme reprezentacije pred finale!

11.09.2023

11:15

0

Autor: A. S.

Nije bilo lako, ali vraćaju se u Beograd pa će krenuti sa oporavkom

Oko Boriše je medicinska ekipa, Dobrić doživeo ozbiljnu distorziju! Doktor Radovanović otkrio sve probleme reprezentacije pred finale!
Košarkaška reprezentacija Srbije - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila/AP Photo/Michael Conroy

Mnogo je zdravstvenih problema imala ekipa Srbije na tek završenom Svetskom prvenstvu. Od povrede Boriše Simanića, kome su i odstranili bubreg, do problema Ognjena Dobrića sa zglobom, prošlo je mnogo, a pune ruke posla imao je doktor reprezentacije Srbije Dragan Radovanović.

Orlovi se danas vraćaju iz Manile, a doktor je otkrio da Boriša ima poseban tretman i u avionu.

- U zadnjem delu avionu je napravljen krevet u kome će biti Simanić, oko njega će biti medincinska ekipa. Anesteziolog i anestetičar iz ’Dragiše Mišovića’ su stigli još preksinoć. Oni, fizioterapeut i ja ćemo biti uz njega. Normalno, i majka i devojka. Molim samo za pažnju i privatnost. On je sedam dana od operacije, to je sve sveže. On je dobro, ali može lako da se umori. Samo molim za deo privatnosti - rekao je Radovanović.

Parket je na startu finala napustio i Ognjen Dobrić, a doktor ističe da je doživeo ozbiljnu distorziju.

- Sinoć posle meča je bilo kasno, ne zbog nas, nego zbog uslova ovde, pa nismo mogli da napravimo rendgensku sliku. Uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje i naravno sve ćemo uraditi, i magnetnu rezonancu i skener, kada dođemo u Beograd. On će naravno imati terapiju i u avionu, uglavnom krio-terapiju. I onda ćemo da damo procenu povrede kad napravimo dijagnostiku. I na snimku se vidi koliko ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta pre toga imao uganuće zgloba, ja se nadam da taj zglob ipak i pre toga bio relativno labav, da ta povreda neće biti toliko ozbiljna  - objasnio je Radovanović.

Kako je nakon finala i selektor Svetisalv Pešić govorio o zdravstvenim problemima u timu, tako je i Radovanović otkrio stanje Nikole Milutinova i kapitena Bogdana Bogdanovića.

- Milutinov je dobio udarac u list u utakmici sa Kanadom. Imao je bolove. Pripremii smo ga da može da igra. Bogdanović je neposredno pre početka finala osetio malaksalost, slabost, kao da počinje virusna infekcija, odmah smo intervenisali terapijama. Relativno brzo smo ga doveli u stanje da može da igra. On je odigrao celu utakmicu, videli ste - zaključio je Radovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike