Gudurić odgovorio Amerikancu na provokaciju o Jokiću! Nije bitno ko je tamo, nego ko je ovde i nosi ovu srpsku majicu!

08.09.2023

13:41

0

Autor: G. F.

Srpski as poručio da nikada u životu nije video takvu energiju kakvu ima naša reprezentacija

Gudurić odgovorio Amerikancu na provokaciju o Jokiću! Nije bitno ko je tamo, nego ko je ovde i nosi ovu srpsku majicu!
Marko Gudurić - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

S mnogo buke ispraćena je vest da Nikola Jokić neće igrati an Svetskom prvenstvu u košarci, da ne kažemo da je splasnula vera u to što "orlovi" mogu da urade na Mundobasketu.

Danas znamo, košarkaška reprezentacija Srbije može mnogo. Može, recimo, da bude u finalu Svetskog prvenstva.

Nakon spektakularne igre i ubedljive pobede nad Kanadom, svoje prve utiske je na konferenciji za medije izneo selektor Svetislav Pešić, a društvo mu je pravio Marko Gudurić.

Srpski igrač otkrio je da je košarku zaigrao posle titule prvaka sveta u Indijanapolisu, onda kada je na klupi reprezentacije sedeo baš Svetislav Pešić.

- To je razlog zbog kojeg sam počeo da igram košarku. Ovo finale je najvažniji meč u mom životu. Za nas je to toliko važno. Da reprezentujemo našu zemlju, naše porodice i ljude, velika je čast - rekao je Gudurić, pa odgovorio na pitanje američkog novinara o izostanku Nikole Jokića. Imalo je to pitanje prizvuk provokacije, ali je odgovor bio briljantan:

- Kao što sam rekao momcima tamo. Nije bitno ko je tamo, nego ko je ovde sa nama, ko nosi ovu srpsku majicu. Mi se ne predajemo, idemo do kraja. Mi smo ponosni na svoju zemlju, mi predstavljamo svoje porodice, zemlje. Vidite ove navijače ovde. Ne mogu da zamislim kako je sada u Srbiji. Zaista nije bitno ko nije ovde, nego da ko je ovde da 100% od sebe!

Dirnula je Marka i scena pre početka susreta kada navijači skandiraju u čast Simanića, koji je i ovu utakmicu gledao iz bolnice: "Dao si nam bubreg, daćemo ti srce, Boriša".

- Evo ja sam se naježio sada. Videli smo to pre utakmice kako su pevali i skandirali. To je motivacija za sve nas. Nadam se da ćemo imati vremena da odemo da ga vidimo. Mislim da će njemu značiti kao dodatna motivacija za finale. Još jednom da pozdravimo Boru, da mu poželimo oporavak i da nam se što pre priključi.

Za kraj je Gudurić istakao ono što svi možemo da vidimo u svakoj fotografiji i na svakom snimku sa Filipina, a tiče se direktno stanja u ekipi.

- Nisam video ovo u životu, ovakvu energiju. Samo da im poželim da dobro spavaju i nastave u ritmu, da ih ispratimo, pokušavamo da budemo agresivni. Jako sam srećan što delim teren sa njima. Velika je čast i privilegija!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike