Mediji u regionu jednoglasni oko reprezentacije Srbije: Velikan se vratio! Šta su Srbi uradili dželatu Slovenije!!!

08.09.2023

13:30

0

Autor: D. P.

Priznanje od komšija

Mediji u regionu jednoglasni oko reprezentacije Srbije: Velikan se vratio! Šta su Srbi uradili dželatu Slovenije!!!
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Uspeh košarkaške reprezentacije Srbije u Manili na Mundobasketu propraćen je u regionalnim medijima, a prvi su reagovali Slovenci.

U "deželi" još nisu slegli utisci posle eliminacije u četvrtfinalu od Kanade, a sada su im Pešićevi momci pokazali kako se pobeđuje Šej Gildžeus-Aleksander.

- Ludnica! Cela Srbija je na nogama, jer nećete verovati šta su Srbi uradili dželatu Slovenije timu Kanade - naslov je na portalu dnevnog lista Ekipa.

- Reprezentacija Srbije prva je izborila finale na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Poznat je prvi finalista ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u košarci. Kanađani, koji su pre prvenstva važili za favorita i koji su takođe eliminisali Sloveniju u četvrtfinalu, naišli su na tvrd orah u polufinalu.

Sa 95:86 bolji su bili košarkaši Srbije, briljirao je Bogdan Bogdanović sa 23 poena i tako se plasirali u veliko finale koje se održava u nedelju - zaključila je Ekipa.

- Senzacionalna Srbija sa Milutinovom plasirala se u finale nastupom iz snova protiv Kanade - naslov je grčkog "Sport24".

U nekoliko tekstova Grci su ispratili pobedu naših momaka protiv Kanade:

- Zastrašujuća pojava Milutinova u srpskom osvajanju teritorije Kanade - glasi naslov drugog teksta u kome se opisuje nastup novog-starog centra Olimpijakosa.

Hrvatski portal "Indeks" nisu imali dovoljno inspiracije kod naslova (SRBIJA - KANADA 95:86 Srbija je u finalu Svetskog prvenstva), ali se mora priznati da su pre i tokom finala nekoliko tekstova posvetili polufinalu Srbije i Kanade.

Podgoričke "Vijesti" poručile su kratko i jasno:

- Velikan se vratio: Srbija u finalu Mundobasketa!

Makedonska "Ekipa" je bila u sličnom raspoloženju kao i njihove crnogorske kolege:

- Drim tim Srbija demolirao Kanadu za Svetsko košarkaško finale!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike