Pljušte čestitke na račun Orlova: Stara škola Pešića, respekt za tim bez Jokića, Aleksa je heroj Srbije!

08.09.2023

13:47

0

Autor: A. S.

Nikoga nisu ostavili ravnodušnim

Pljušte čestitke na račun Orlova: Stara škola Pešića, respekt za tim bez Jokića, Aleksa je heroj Srbije!
Košarkaši Srbije slave plasman u finale - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Srbija je još jednom pokazala da je košarkaška zemlja. Na Mundobasketu u Manili, upravo su se plasirali u finale, pa nakon što su obezbedili plasman na Olimpijske igre, sada je osvojena i medalja.

Nikoga Pešićevi Orlovi nisu ostavili ravnodušnim, pa su društvene mreže pune komentara na račun igre Srbije i timskog duha.

Jedna od prvih poruka stigla je od argentinske legende Manua Đinobilija. On je već na poluvremenu na Tviteru stavio emotikone aplauza pored Bogdanovog prezimena, a oglasio se i na kraju utakmice.

 

 

- Srbija se plasirala u finale Svetskog prvenstva igrajući sjajno kao TIM i to bez Jokića. Respekt - napisao je Đinobili.

Još jedan bivši reprezentativac Argentine, Andres Noćioni oduševljen je partijom Orlova.

- Kakvu lekciju je Srbija dala Kanadi. Koncept, trčanje, čitanje igre, kontrola lopte, timska odbrana. Školovali su ih sve vreme. Zastrašujući tim. Lepa košarkaška utakmica u rano jutro.

Hrvatski trener Aleksandar Petrović, pratio je i polufinale i ponovo izdvojio Aleksu Avramovića.

 

 

- Srbija ima mnogo heroja u ovom veličanstvenom uspehu, ali sam se potrudio, jer je to Aleksa Avramović zaslužio, da pronađem u statistici ovaj neverovatan detalj. Protiv Litvanije i Kanade na terenu je proveo 29 minuta za plus 28 - napisao je Petrović na Tviteru.

Naravno, reprezentativna okupljanja ne prolaze bez podrške i snage Vladimira Štimca.

 

 

- Čestitam momcima, Kariju i celom stručnom štabu. Čast je i zadovoljstvo gledati vas! Pokazali ste inat, volju i istrajnost u najtežim trenucima. Boriša dao bubreg za sve ovo. Naklon do poda i kapa dole. Idemo na medalju i nadam se da će se moja želja za rođendan ostvariti! Vi ste ponos i dika ove nacije, a ja hodam toliko uspravno i izbačenih grudi jer sam Srbin! Hvala, momci.

Oglasio se i nekadašnji as Igor Rakočević:

 

 

- Fantastična ekipa u svim elementima igre! Ekipa bez slabosti! Odbrana, agresivnost na igraču i na lopti u prenosu toliko dobri, da dugo nisu viđeni na prvenstvima. Efikasna kretnja bez lopte, utrčavanja, kontrola igre. I što je najbitnije, SVI igraju dobro, svi doprinose! Sve utakmice na prvenstvu smo deklasirali protivnika (izuzev Italije - a i protiv njih smo vodili 16 poena razlike). Nadanje zlatu - APSOLUTNO OPRAVDANO!!!

Interesantnu poruku imao je Marko Pešić, generalni menadžer Bajerna i sin selektora Svetislava Pešića.

On je kratko napisao „Stara škola“ uz snimak svog oca.

 

 

Javili su se i klubovi naših igrača, Majami Hit zbog Nikole Jovića i Virtus iz Bolonje zbog Ognjena Dobrića.

 

 

- Finale! Niko i Srbija su pobedili Kanadu 95:86 i prošli u finale Svetskog prvenstva - naveli su Hitsi.

 

 

- Sa veoma sigurnim izdanjem i sa ubačenih 16 poena Dobrić i Srbija su se plasirali u finale Svetskog prvenstva - poruka je italijanskog tima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike