FIBA na udaru Slovenaca! Pa gde nađu takve sudije?!

06.09.2023

19:02

0

Autor: 24sedam

I Luka Dončić je morao da napusti teren

FIBA na udaru Slovenaca! Pa gde nađu takve sudije?!
Copyright Fiba.basketball

Posle poraza od Kanade u četvrtfinalu Mundobasketa, košarkaši Slovenije imali su brojne zamerke na suđenje. Posebno nezadovoljan je bio Zoran Dragić.

- Ne radim ja za FIBA, pa ne znam gde nađu takve sudije, ali moraju malo da gledaju više video snimak i da vide šta rade. Jednostavno, mi moramo da igramo košarku i ne smemo da se bavimo sudijama - rekao je reprezentativac Slovenije i dodao da se njegova ekipa hrabro borila protiv Kanade.

- Mislim da smo dobro odigrali prvo poluvreme. Igrali smo dobru odbranu, i tu su bile neke sudijske greške ali mora se ići preko toga. Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj smo izgubili dve ili tri lopte na prvom pasu. Došli su do lakih poena i to ih je odvojilo od nas jedno osam, devet poena. Teško je kad zaostaješ i bilo je prekasno da se vratimo - kazao je Dragić.

Takođe je dodao da u poslednjem periodu tim nije uspeo da se vrati bez pomoći Luke Dončića, koji je na šest minuta i 37 sekundi do kraja meča zaradio i drugu tehničku grešku.

- Mi smo probali da se smirimo. Znate kakav je igrač Luka, oni su se dobro pripremili i pokušali su da ga isprovociraju. Nažalost sudije nisu napravile svoj posao, dobio je dve tehničke i onda smo morali da igramo bez njega u četvrtoj četvrtini - zaključio je Dragić.

Slovenija već sutra igra meč protiv Litvanije u razigravanju za pozicije od petog do osmog mesta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike