NBA je već kažnjavala Dončića, da li će i FIBA? Pogledajte kako je poručio sudijama da su korumpirane (VIDEO)

06.09.2023

17:06

0

Autor: D. N.

Slovenija je poražena u četvrtfinalu Mundobasketa

NBA je već kažnjavala Dončića, da li će i FIBA? Pogledajte kako je poručio sudijama da su korumpirane (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter/Rafa Romero

Košarkaška reprezentacija Slovenije poražena je u četvrtfinalu Mundobasketa, u utakmici sa Kanadom. Meč je između ostalog obeležilo i isključenje Luke Dončića. Zvezda Dalasa je u jednom trenutku i gestikulirao ka čelnicima FIBA da su korumpirani, odnosno potplaćeni.

Inače, to mu nije prvi put. To je radio i u NBA ligi, ali je tada bio novčano kažnjen. Ostaje da se vidi da li će na isti način reagovati i FIBA.

Posle poraza, Dončić nije dao izjavu novinarima u miks zoni, već je samo prošao pored njih.

Ipak, nešto kasnije se pojavio na konferenciji za medije.

- Čestitke Kanadi, ali sam ponosan na svoj tim. U hotel treba da se vratimo uzdignutih glava - kazao je Dončić, a zatim komentarisao i suđenje.

- Sudije nisu sudile faul, znam da se često bunim, ali mislim da nisu bili fer. Kanađani su bili veoma fizički snažni na meni, a to nije fer. Bruksa mnogi ne vole, ali ja ga poštujem. Radi to što radi. Moram da budem bolji za tim. Da kontrolišem emocije. Definitivno sve kreće od mene.

Za kraj se osvrnuo i na učinak.

- Mi smo zadovoljni štos mo stigli među osam najboljih na planeti. Kao što sam rekao, svih 12 igrača je odigralo stoprocentno, svi smo dali sve od sebe, igramo za reprezentaciju. Jedan mesec treniramo, jedan mesec igramo košarku. Navijači bi trebalo da budu ponosni na nas, mi smo bili prava ekipa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike