Kada je Pešić osvojio Evroligu, on je bio mlad! Selektor Kanade zna šta fali njegovom timu

06.09.2023

18:16

0

Autor: D. N.

Za finale ćemo igrati u petak, od 10.45

Kada je Pešić osvojio Evroligu, on je bio mlad! Selektor Kanade zna šta fali njegovom timu
Copyright Fiba.basketball

Košarkaške reprezentacije Srbije i Kanade boriće se u petak za plasman u finale Mundobasketa. Naši košarkaši su bilo bolji od Litvanaca, a naš naredni rival od Slovenaca. O predstojećem meču, pričao je i selektor Kanade, Đordi Fernandez Tores.

- Svaka čast momcima, upravo su ispisali istoriju. Kanada se plasirala u polufinale, svaka čast njima, zemlji, savezu. Ovo je bila borba koju smo izveli na visokom nivou. Važno je završiti posao. 40 minuta smo igrali dobro - počeo je Fernandez koji je od Svetislava Pešića znatno mlađi.

Rođen je 1982. godine, a Pešić 1949.

- Veoma su dobar tim koji vodi jedan od najboljih trenera u Evropi. Kada sam bio mlad, on je osvojio prvu Evroligu sa Barselonom. Znate, sjajan su tim, imaju mnogo iskustva sa FIBA košarkom, što nama fali. To iskustvo sakupljamo svakog dana. Pokušaćemo da budemo bolji iz meča u meč. Kada budemo igrali protiv Srbije, bićemo bolji nego danas - dodao je selektor kanadskog tima u kojem je danas najefikasniji Šaj Gildžes Aleksander.

Ubacio je 31.

- Svi vide poene Šaja. On je stvarno dobar. Ali vodio je tim i u skokovima. Imao je samo jednu izgubljenu loptu. Dominirao je kao plejmejker, završavao je napade, hvatao skokove... Time sam impresioniran. Ali nije to samo Šaj, svi imaju posao u ovom timu. Ar Džej Baret, Keli, kao i ostalih dana, ovaj tim je neuništiv - podvukao je Fernandez.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike