Pešić jasan pred Italijane: Da se ne palimo previše, da nam se ne vrati kao bumerang!

31.08.2023

14:50

0

Autor: G. F.

Selektor Srbije ima recept za pobedu nad velikim dužnikom

Pešić jasan pred Italijane: Da se ne palimo previše, da nam se ne vrati kao bumerang!
Košarkaška reprezentacija Srbije - Copyright Fiba.basketball

Kada nam neko pomene košarkašku reprezentaciju Italije, obavezno se namrštimo setivši se dva više nego bolna poraza na velikim takmičenjima.

Sa tom Italijom košarkaška reprezentacija Srbije igraće u petak (10.00) prvi meč druge grupne faze na Mundobasketu. Tu Italiju treba konačno pobediti.

Selektor Svetislav Pešić ima recept za trijumf, ali i mnogo upozorenja za igrače pred važnu utakmicu.

 

 

- Utakmica sa Italijom je naša četvrta, to je utakmica sa veoma jakim protivnikom koga dobro poznajemo. A i oni nas! Mi njih znamo bolje jer već tri godine igraju u praktično nepromenjenom sastavu. Uigrani su, dobro se poznaju, ništa ne menjaju u načinu igre. Kod nas je drugačija situacija. Mi smo nova ekipa, naša prednost su velika želja i motivacija. Samo ne bi bilo dobro da se ta motivacija i velika želja da se odigra najbolje vrati kao bumerang. Da budemo mirni i da se držimo plana kako igrati protiv njih, tako ćemo da pobedimo. Ja u to ne sumnjam uopšte jer smo spremni za takav izazov.  Eto to je to - rekao je Pešić medijima na Mundobasketu i dodao da, osim Boriše Simanića, računa na sve igrače za predstojeći duel:

- Avramović i Petrušev us mogli i juče da igraju, ali smo uspeli da ih zaštitimo i da ih ne trošimo. Trenirali su i sigurno će sutra igrati, to je dobra vest!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike