Tajfun kreće na Mundobasket! Da li su Orlovi ugroženi?

29.08.2023

10:23

0

Autor: A. S.

FIBA je upozorila

Tajfun kreće na Mundobasket! Da li su Orlovi ugroženi?
Košarkaši Srbije - Copyright MN Press

Dobro je krenula Srbija na Svetskom prvenstvu na Filipinima, i sa 2:0 čeka treće kolo i definitivnu odluku sa koje pozicije će u novu grupu. Ali, planovi Svetislava Pešića i ekipe, ipak mogu biti narušeni.

Prikazali su Orlovi odličnu igru i nagovestili da će na ovom šampionatu igrati za visok plasman, ali njihov pohod ka vrhu u ovom trenutku može ugroziti loše vreme.

Naime, FIBA je izdala hitno saopštenje da se na Filipinima sprema tajfun i upozorila prisutne da se ova prirodna nepogoda približava regionu Okinava, gde se igraju mečevi grupe E i F.

- Tajfun napreduje prema regionu Okinave. Ovakve vremenske neprilike su uobičajene za ovaj region i lokalne vlasti su spremne. Molimo vas da budete spremni i da primite hitan poziv upozorenja ukoliko dođe do pogoršanja situacije - navodi se u saopštenju.

Reč je o grupama u kojima igraju Nemačka, Finska, Australija i Japan (grupa E) odnosno Slovenija, Zelenoortska ostrva, Gruzija i Venecuela (grupa F). 

Iako Srbija igra u Manili, a tajfun "Saola" prošao je istočno od Filipina i uputio se ka Japanu, pa naš tim nije bio ugrožen, sigurno da ovakve vesti mogu da utiču i na Orlove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike