Prva senzacija na Mundobasketu: Italija šokantno poražena od Dominikanske republike!

27.08.2023

12:28

1

Azuri izgubili sa 87:82, i tako sebi iskomplikovali situaciju u Grupi A

Prva senzacija na Mundobasketu: Italija šokantno poražena od Dominikanske republike!
Slavlje Dominikanske republike - Copyright Foto/FIBA

Košarkaši Italije doživeli su pravi šok na Mundobasketu, porazom u drugom kolu od Dominkanske republike sa 87:82 (13:19, 25:20, 31:17, 26:18) i tako sebi dosta zakoplikovali situaciju u grupi A,

Nema dileme da je ovo prva senzacija na šampionatu, a ovaj rezultat utiče i na našu selekciju, jer grupa gde se nalaze Orlovi ukršta se upravo sa ovom grupom.

Što se tiče same utakmice, čini se da je prelomna bila treće četvrtina koju je Dominikana dobila sa 31:17, otišli su na dvocifrenu razliku, posle toga Azuri nisu imali snage do naprave totalni preokret i na kraju zemlja iz Centralne Amerike je zasluženo ostvarila najveću senazcaiju u dosadašnjem delu Mundobasketa.

U pobedničkoj ekipi je dominirao NBA igrač Karl Entoni Tauns koji je završio sa 24 poena, 11 skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Feliz sa 24 poena i po pet skokova i asistencija.

Kod Italijana najbolji su bili Spisu sa 17 i Fontekio sa 13 koševa.

Treba istaći da je selektor Azura Đanmarko Poceko isključen već u prvom poluvremenu, nakon čega je hteo da se i fizički obračuna sa sudijama ovog meča.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike