Sale emotivan posle debakla od Srbije: Znate da sam mnoge igrače selektirao, ponosan sam koga sam trenirao!

26.08.2023

17:14

0

Selektor Kine smatra da konačan rezultat možda nije realan

Sale emotivan posle debakla od Srbije: Znate da sam mnoge igrače selektirao, ponosan sam koga sam trenirao!
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević rekao je posle ubedljivog poraza od Srbije (63:105) da je utakmica bila veoma emotivna za njega i poželeo "orlovima" sve najlepše u nastavku Svetskog prvenstva.

- Emotivna utakmica je ovo bila za mene. Znate da sam mnoge igrače selektirao. Znate gde sam rođen. Ponosan sam gde sam bio i koga sam trenirao. Želim im sve najlepše, da odu što dalje. Biće ovo teško prvenstvo, ali bez obzira što je ovo bila emotivna utakmica za mene, pokušao sam da se okrenem mojim igračima - rekao je selektor Kine srpskim novinarima na konferenciji za medije.

Đorđević je dodao da je ovo bila dobra utakmica za Srbiju.

- Ovo je očigledno bila sjajna igra za Srbiju. Dostigli su sjajan nivo. Na trenutke su moji momci bili dobri, na trenutke ne. Nismo uspeli da odgovorimo na dobar način. Srbija nas je stalno pritiskala, imaju sjajne bekove i ovo je bila laka utakmica za njih - dodao je Đorđević.

Kina je porazom otvorila ovo prvenstvo, i na taj način su nastavili loš niz kad su mečevi protiv evropskih selekcija na Mundobasketu u pitanju. Trenutni bilans im je 1-12.

- Što se nas tiče, ne tako dobar početak Svetskog prvenstva. Možda nije realan rezultat ali čestitam boljem timu. Mi nastavljamo da se borimo.

Đorđević je dodao da je potrebno vreme kako bi se napravio pobednički tim.

- Kad sam vodio Srbiju, igrali smo protiv Amerikanaca četiri puta. Tri puta smo izgubili, jednom pobedili. Moraš da naučiš da igraš protiv najboljih. Ja želim da Kina bude pobednički tim, ali i moramo mnogo da radimo i napredujemo. Kvalitet je na drugoj strani u ovom trenutku, a mi moramo da nastavimo da radimo kako bismo bili bolji.

Loš učinak u napadu na ovom meču imao je naturalizovani Kinez Kajl Anderson koji nije postigao nijedan poen.

- Ne volim da govorim lično o igračima. Anderson je bio u utakmici, igrao je dobro odbranu, pokušao je da dođe do otvorenih šuteva. Ali ovo je samo jedna utakmica. Prvi put igra na Svetskom prvenstvu, i svima je potrebno vreme. Glava gore i strpljenje - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike