Pešić otkrio u kakvom je stanju Petrušev! Njegov skočni zglob nas je baš zabrinuo

26.08.2023

16:46

0

Autor: 24sedam

Selektor Srbije objasnio i koji je bio specijalan zadatak

Pešić otkrio u kakvom je stanju Petrušev! Njegov skočni zglob nas je baš zabrinuo
Svetislav Pešić - Copyright Fiba.basketball

Ubedljivom pobedom je košarkaška reprezentacija Srbije započela takmičenje na Svetskom prvenstvu. Deklasirana je Kina, a posle trijumfa nad selekcijom koju vodi Aleksandar Đorđević, novinarima se obratio i selektor "Orlova" Svetislav Pešić.

- Hoću da čestitam timu na sjajnom otvaranju Svetskog prvenstva. Startovali smo sjajnom odbranom i dobrim tempom u napadu. Zato smo imali tako veliko vođstvo i tako smo pobedili. Ovo nam znači mnogo jer je prva utakmica jako bitna na prvenstvu. Ali ovo je prvi korak i znamo da moramo da ostanemo na zemlji i radimo mnogo do cilja - rekao je Pešić na početku konferencije za medije.

- Mi smo novi tim i prvi put smo na velikom takmičenju. Ovo je razlog što smo ovaj meč koristili da se popravimo taktički. Za mene je odgovornost u odbrani najbitnija. Danas nam je meta bio Anderson, da vidimo kako ćemo reagovati. Izuzetna odbrana je bila. Imali smo neke specijalne zadatke za igrače.

Za mene je kao trenera bitno da iskoristim prvu zvaničnu utakmicu da pobedimo, ali i to nije dovoljno. Specijalni zadatak pre meča je bio da se preuzme odgovornost u odbrani jedan na jedan, da vidimo kako branimo pik, kako se organizujemo posle šuta protivnika - dodao je Pešić, a neizbežna tema bila je i povreda Filipa Petruševa.

- Iskrenuo je zglob i nismo hteli da rizikujemo. Mogao je i da igra, ali nije bilo potrebe. Koliko sam informisan, samo je malo povređen i biće na raspolaganju.

Nije želeo Pešić mnogo da priča o selektoru Kine Aleksandru Đorđeviću, koji je sa "Orlovima" osvojio tri srebra na velikim takmičenjima.

- Veliko poštovanje Saši i timu Kine. Njemu je potrebno vreme da popravi tim, da donese svoju taktiku u ekipu jer to nisu stvari koje se dešavaju odmah. Bez vremena ne možete da uradite posao. Ipak, ne bi previše o tome. Moj prvi posao kao trenera je da ne pričam o trenerima i drugim timovima, o protivnicima. Moj zadatak je da popravim svoje igrače i moj tim. Ne mogu da pričam o drugima - zaključio je Pešić.

Nova utakmica za naš nacionalni tim je na programu u ponedeljak, sa početkom u 14 časova, protiv Portorika koji je danas pobedio Južni Sudan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike