Orlovi su spremni za Kinu i Mundobasket: Svi su srećni kako ovo izgleda!

25.08.2023

17:37

0

Autor: A. Š.

Dušan Ristić i Nikola Jović veruju da srpska reprezentacija može do zapaženog rezultata na planetarnom šampionatu

Orlovi su spremni za Kinu i Mundobasket: Svi su srećni kako ovo izgleda!
Nikola Jović - Copyright MN Press

Šta je urađeno poslednjih nedelja, urađeno je… Vremena za neke velike korekcije više nema, ali sudeći po onome što pričaju košarkaški reprezentativci Srbije Orlovi su odradili dobar posao i potpuno spremno dočekuju početak Mundobasketa.

Izabranici Svetislava Pešića na otvaranju planetarnog šampionata igraju protiv Kine (subota, 14), a posle jednog od poslednjih treninga u Manili svoja očekivanja izneli su Dušan Ristić i Nikola Jović.

- Svi smo radili vredno, stvarno smo odradili dobar posao od kako smo došli ovde u Manilu, uslovi su fenomenalni. Odradili smo svaki trening perfektno i ulazimo u utakmicu spremni – istakao je Ristić, dodavši da u timu vlada pozitivna energija.

- Svi su podređeni timskom uspehu. Cilj nam je da svaku utakmicu uđemo sa maksimalnim pristupom i maksimalnim poštovanjem prema protivniku. Ako ispoštujemo naše principe koje smo zacrtali u napadu i odbrani, mislim da će rezultat doći - rekao je centar Orlova.

Mladi Jović biće debitant u dresu Srbije na najvećim takmičenjima.

- Ja taj pritisak ne osećam. Ovaj sport igram iz ljubavi, stvarno volim da se takmičim, takmičar sam. Zato sam i došao ovde, da pomognem timu, da probamo da se pokažemo u što boljem svetlu i da probamo da dobijemo što više utakmica – kazao je košarkaš Majamija, dodavši:

- Svi su zadovoljni, svi su srećni kako ovo izgleda. Svi su pozitivni, nadamo se dobrim rezultatima. Protiv Kine smo igrali pre sedam dana. Nadamo se sličnom ishodu, da ćemo da slavimo - rekao je Jović.

Posle duela protiv Kine, Srbiju očekuju još dve utakmice u Grupi B. Prvo protiv Portorika, 28. avgusta od 14 časova, a potom protiv Južnog Sudana, 30. avgusta od 10 časova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike