Evropa bruji o potencijalnom Zvezdinom pojačanju, a sada se oglasio i sam igrač moćnom porukom Srbima! (FOTO)

23.08.2023

13:15

0

Autor: P.K.

Bio bi zaista ogromno pojačanje

Evropa bruji o potencijalnom Zvezdinom pojačanju, a sada se oglasio i sam igrač moćnom porukom Srbima! (FOTO)
Šved u dresu Himkija, arhiva - Copyright MN Press

Crvena zvezda je ovog leta angažovala mnoge igrače, ali tim koji vodi Duško Ivanović još nije kompletiran za predstojeću sezonu. Crveno-beli imaju potrebu za još jednim bekom i krilnim centrom, a pojavila se informacija koja je odjeknula širom Evrope – postoji mogućnost da srpski klub angažuje legendarnog ruskog košarkaša Alekseja Šveda.

On je na kraju sezone odbio da potpiše ugovor sa CSKA, rekavši da želi da ponovo igra u inostranstvu.

Navodno je dobio ponude nekoliko evroligaških timova i jednog tima iz Kine, koji je vrlo zainteresovan za njega. Crvena zvezda, međutim, ima svoje prednosti, a jedna od njih je i Duško Ivanović, koji je već trenirao Šveda.

I dok traju govorkanja, oglasio se i sam igrač.

Njegova supruga je na Instagram postavila nekoliko porodičnih fotografija, njih kako uživaju sa decom, ništa što ima veze sa košarkom, ali prvi komentar ostavio je upravo košarkaš:

- Zdravo, moji srpski prijatelji – napisao je Šved.

Instagram/akvariym
 

Iako to ne mora ništa da znači, taj komentar je "zapalio" post i uređali su se navijači Zvezde sa svojom standardnom porukom drugim košarkašima tokom prelaznog roka: "Come to Red Star bro" (brate, dođi u Crvenu zvezdu).

 

 

Aleksej Šved bi mogao da se pridruži Milošu Teodosiću u Zvezdi, s kojim deli istoriju u moskovskom klubu. Takođe, igrao je u Himkiju sa Stefanom Markovićem, koji je skoro završio karijeru u Zvezdi, te bi mogao da ga savetuje pre potencijalnog dolaska u Beograd.

Šved je tokom karijere igrao za CSKA, Himki, Dinamo iz Moskve, kao i za nekoliko NBA timova, pre povratka u Evropu. Iza sebe ima brojne uspehe, bio je klupski prvak Evrope, a sa reprezentacijom ima olimpijsku i evropsku bronzu.

Ako transfer bude realizovan, Šved će biti deseto letnje pojačanje Crvene zvezde. Dosadašnji novi igrači uključuju Šabaza Nejpira, Miloša Teodosića, Mateuša Jaga dos Santosa, Rokasa Gidraitisa, Adama Hangu, Dejana Davidovca, Džoela Bolomboja, Majka Tobija i Marka Simonovića. Osim toga, potpisani su i novi ugovori sa kapitenom Brankom Lazićem, univerzalcem Stefanom Lazarevićem i iskusnim centrima Lukom Mitrovićem i Ognjenom Kuzmićem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike