Udario na Zvezdu i to jako! Zbog njih je AdmiralBet ABA liiga neregularna i to je tako, nažalost! (VIDEO)

18.08.2023

15:33

1

Autor: 24sedam

Bivši trener Cedevita Olimpije se prisetio nekih detalja iz "doba korone"

Udario na Zvezdu i to jako! Zbog njih je AdmiralBet ABA liiga neregularna i to je tako, nažalost! (VIDEO)
Jurica Golemac - Copyright MN Press

Do početka nove sezone u AdmiralBet ABA ligi ima još vremena, ali će ove reči izazvati veliku pažnju u regionu. Bivši slovenački košarkaš, a danas trener Jurica Golemac je u jednom podkastu, "potkačio" Crvenu zvezdu.

Doskorašnji šef struke Cedevita Olimpije pričao je o problemima hrvatskih klubova, a onda i otvoreno napao crveno-bele.

- Tu je bilo problema jer Savez nije prihvatao AdmiralBet ABA ligu godinama, pa nije izlazio u susret klubovima koji učestvuju, pa su manji klubovi hteli da im ti klubovi odmah dolaze u goste i da ih možda iznenade. To nema veze sa sportom. Ove godine su uspeli da dođu do nekog dogovora, da ne ubijaju te igrače. Na kraju krajeva, igrači koji igraju za klubove su i reprezentativci koji su potrebni reprezentaciji. Ne daj bože da se povrede. Ako putuju u Beograd deset sati, vrate se nazad, moraju da idu u Rijeku i onda opet negde...

Vrlo velika mogućnost da će se neko da se povredi. Napokon da su uspeli da se dogovore koliko-toliko, ali videli smo da je bilo nekih zavrzlama. Meni je to čudno, kao sportisti. Neshvatljivo je da sportista sportisti ne dozvoljava da igra po istim pravilima. Ajmo mi na teren, sa istim oružjem i ko je bolji taj je bolji, a ne iskorišćavati... - rekao je Golemac tokom gostovanja u "Podkastu Inkubator".

Po njegovim rečima, kalendar takmičenja se prilagođavao crveno-belima, a nije bilo fer ni što je njegov tim tek posle treninga u Beogradu saznao da je meč protiv srpske ekipe odložen.

- Mislim, to je u (AdmiralBet) ABA ligi... Sad sam tri godine bio gore (u Cedevita Olimpiji), to je isto ludnica. Pogodovanje klubovima tipa "Zvezda odloži utakmicu i onda se igra zadnje kolo ta utakmica". Mi smo došli na jutarnji trening u Beogradu, nema nikog u dvorani. Završavamo trening, vozimo se autobusom u hotel i nama javljaju da nema utakmice jer je korona u Zvezdi.

Za dva dana oni igraju utakmicu. Neregularno! To je tako, nažalost. Dokle god ne bude normalno da neke sportske glave sednu zajedno i da svi imaju iste uslove, da svi gledaju sport. Vidimo sad opet nerede na završnici ABA lige. Nažalost je to tako. I mi smo gore imali probleme, da dogovoriš termine ako želiš da ti neko izađe u susret. Kad je bila korona pa nije igrao ovaj, nisi mogao ti da igraš, na kraju su nama nagurali pet utakmica u osam dana i to je tako. Ko preživi.

Ako izgubiš krivi su igrači i trener, a ovi tvoji majstori nisu mogli da pomere utakmicu za dva dana ili nisu imali neku stvar da se postave, nikom ništa. Još uvek to postoji i to me ljuti, što ljudi koji su u sportu i jedu isti hleb, žele iste uslove, a onda podbadaju i potkopavaju - zaključio je Golemac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike