Kapiten Španije mrači pred Mundobasket: Rudi ne veruje da "furija" može da odbrani titulu

23.08.2023

00:44

0

Kaže da je otvoren i transparentan

Kapiten Španije mrači pred Mundobasket: Rudi ne veruje da "furija" može da odbrani titulu
Rudi Fernandez i Španija slave osvajanje EP - Copyright MN Press

Srbija se sprema za Mundobasket, navijači su optimisti bez obzira što tim ne igra u najjačem sastavu. U isto vreme, kapiten aktuelnog šampiona Španije Rudi Fernandez misli da njegova selekcija neće moći da odbrani titulu na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Španija brani titulu na Mundobasketu, koji počinje u petak, 25. avgusta i traje do 10. septembra. Igra se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Fernandez (38) je sa Španijom osvojio svetske titule 2006. i 2019. godine. "Furija" je i aktuelni evropski prvak i važi za najbolju reprezentativnu selekciju 21. veka.

- Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali mislim da nećemo da osvojimo Mundobasket. Radićemo, naravno, na tome. Prošlog leta takođe nisam mislio da ćemo da osvojimo Eurobasket, ali desilo se. Baš kao i 2019. godine. Kockice se poklope, u sportu dođu šanse. Ako ih iskoristiš, imaš dobre šanse da osvojiš trofej.

On se osvrnuo i na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo.

- Na Eurobasketu nam niko nije davao šanse i nije nas smatrao favoritima, a igrali smo sve bolje i bolje. Na ovom Mundobasketu moramo da vidimo koje su nam greške i da ih ispravimo. Govore nam da smo među pet najboljih ekipa. To nije tako loše ako pogledate timove kao što su Francuska, Nemačka, Kanada, SAD i Slovenija.

Fernandez je do sada igrao pet puta na Olimpijskim igrama. Španija će probati da izbori plasman na Igre koje će biti odigrane naredne godine u Parizu. Želja da igra tamo nije sporna, a penzija nije ni u najavi.

- To će se desiti ako se budem dobro osećao. Neću se povući iz nacionalnog tima posle Igara. Ono što moram da uradim je da pomognem timu i ako selektor misli da ja to mogu, biću tu. Biću srećan ako se na mene računa i boriću se da budem u timu. U Realu ću tokom cele sezone da radim da zaslužim to mesto. Ako se to ne dogodi… ja i dalje imam posao. Pet Olimpijskih igara nije loše, zar ne?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike