Šta sve možeš u Denveru kad si šampion? Da propustiš Mundobasket "na keca"!

16.08.2023

14:32

0

Saigrač Nikole Jokića Džamal Marej definitivno neće igrati za Kanadu

Šta sve možeš u Denveru kad si šampion? Da propustiš Mundobasket "na keca"!
Marej i Jokić - Copyright Profimedia

Kanadski košarkaš Džamal Marej propustiće Svetsko prvenstvo zbog povrede, saopšteno je na sajtu Košarkaškog saveza Kanade. 

Najbolji igrač Kanade, saigrač našeg Nikole Jokića u Denvert Nagetsima, je tokom pripremnog perioda propustio sve utakmice zbog problema sa povredom, a selektor Đordi Fernandez se do poslednjeg trenutka nadao da će se ipak biti spreman da putuje sa ekipom na Mundobasket. 

- Kad sam došao u trening kamp, želeo sam da vidim kako će moje telo reagovati posle izuzetno teške i naporne sezone u NBA ligi i da li ću biti sposoban da se takmičim na najvišem mogućem nivou kakav zahteva učešće na Svetskom prvenstvu. Posle konsultacija sa medicinskom ekipom, odlučeno je da mi je potreban dodatan period za potpuni oporavak. Moj san ostaje da zaigram za Kanadu na Olimpijskim igrama, i navijaću svim srcem za ekipu da ostvari taj cilj - rekao je Marej. 

Marej (26) je pre samo dva meseca osvojio titulu šampiona NBA lige sa Denver Nagetsima i uz Nikolu Jokića je bio najzaslužniji za podizanje pehara. 

Kanada je u H grupi Svetskog prvenstva sa Francuskom, Libanom i Letonijom. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike