Deco, učite od Nikole! Može da kupi šta god hoće, ali za "krpice" ne daje velike pare!

15.08.2023

10:14

6

Autor: G. F.

Jokić uglavnom nosi istu garderobu, po slobodnoj proceni vredu pedesetak evra

Deco, učite od Nikole! Može da kupi šta god hoće, ali za "krpice" ne daje velike pare!
Ne mora skupo - Nikola Jokić - Copyright Printscreen/Instagram/edinenciklopedija

E da mi je jedno milionče, pa da pokažem kako me velike pare neće pokvariti... Koliko puta smo čuli, pa i pomislili nešto slično.

Ali, život uglavnom pokaže da se svako ko dođe do neke značajnije kinte ipak promeni, a gotovo po pravilu ta promena nije na bolje. Ima, nasreću, i onih svetlih primera, kod kojih se vidi da ih novac nije promenio. E njih bi valjalo uzeti kao primer pri vaspitavanju mlađih naraštaja.

U glavnoj ulozi ovog puta je Nikola Jokić i priča nema nikakve veze sa odazivanjem ili neodazivanjem reprezentaciji. Mada se dubljim promišljanjem može doći i do zaključka da ima. Jer to je Nikola Jokić. I verovatno je takav na svim životnim poljima.

Ovih dana, kako će zlo jezici reći, dok mu kolege ginu na pripremama, Nikola uživa u zasluženom odmoru. Najčešće ga vidimo na hipodromu ili u blizini konja, a malo je pojačao i "noćni život" otkako je u Srbiju stigao njegov saigrač iz Denvera Aron Gordon.

E sad ono što je posebno zanimljivo. Jokić se uglavnom pojavljuje u istoj garderobi. I to ne nekoj firmiranoj i preskupoj. Naprotiv.

Majica na bretele, ona najobičnija, jednobojna... Nekad crna, nekad bela. Šorts iz kategorije "kupaćih" i gotovo po pravilu jednostavne papuče. Tu je i kačket, nekad svim, nekad crven. I to je to.

I sad, recimo da su papuče nekih desetak evra, kačket još toliko, majica sigurno upola jefitnija i šorts nek bude iz kategorije onih od dvadesetak evra, dolazimo do cifre, od manje-više 50-ak evra. Pa da pomnožimo sa dva jer ga viđamo u dve kombinacije.

Na to smo mislili kada smo u naslovu teksta napisali da deca mogu mnogo da nauče od Nikole. Ne o vrednom radu koji se isplati, nego o odličnoj životnoj filozofiji "ostati svoj" bez obzira na to šta i koliko imaš. Ili nemaš.

Printscreen/Instagram/jokicnikolaofficial
Jokić i Gordon na trkama

Ne mora sa tebe da "vrišti" stotine ili hiljade evra da bi bio faca. Može to i bez razbacivanja. A može i kao na fotografiji, kada se završi provod u restoranu da se ponese ono što je preteklo od hrane. Nije blam i nije sramota.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike