Ledej o ponudi Zvezde i mogućem dolasku Kalatesa u Partizan: Poseban igrač, svi znamo šta donosi kada iza sebe ima vrhunskog trenera!

07.08.2023

23:50

0

Autor: A. Š.

Američki košarkaš bio je gost u podkastu litvanskog novinara Donatasa Urbonasa

Ledej o ponudi Zvezde i mogućem dolasku Kalatesa u Partizan: Poseban igrač, svi znamo šta donosi kada iza sebe ima vrhunskog trenera!
Zek Ledej i Ben Bentil - Copyright MN Press

Leto je za Partizan i njegove navijače počelo bombastično, ali je trenutno oko šampiona AdmiralBet ABA lige malo zatišje. Da li pred novu buru ili ne pokazaće dani pred nama, ali nema dileme da su čelnici crno-belih uradili ogroman posao potpisivanjem novih ugovora sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom.

Upravo je američki krilni centar bio gost u podkastu litvanskog novinara Donatasa Urbonasa tokom kojeg je govorio o mnogim zanimljivim temama.

- Ono što ja donosim odgovara mnogim timovima i moje ime se provlačilo kroz mnogobrojne razgovore i pregovore. Želeo sam da budem na mestu na kojem mogu da pobeđujem i napredujem. Da budem svoj svakog dana. Samo želim da radim svoj posao, nisam tip kojem je potrebno nešto posebno. Razgovarao sam sa trenerom i porodicom i najbolja opcija je bila da ostanem. Sredili smo neke stvari i sve je prošlo dobro - rekao je Ledej na početku, pa odmah odgovorio na pitanje da li je odbio finansijski veće ponude da bi ostao među crno-belima.

- Ne bih tako rekao. Delovi ugovora nisu javni, samo su meni poznati. Dogovorili smo se tako da dođemo u najbolju situaciju za sve kako bismo pobeđivali i išli napred i dobro se osećali. Imamo dobro jezgro. Ludo je što ćemo Kevin Panter i ja biti saigrači pet godina. Nastavljamo da gradimo.

Urbonasa je zanimalo i koliko ima istine u glasinama da je imao poziv Crvene zvezde.

- Ne bih to da vam kažem. Ne bih da ulazim u to – kazao je Ledej uz široki osmeh i onda u ozbiljnijem tonu nastavio:

- Imao sam zanimljiv period na tržištu, bilo je interesa sa raznih mesta. Bilo je zabavno. Blagosloven sam što sam mogao da prođem kroz sve ovo. Priča koju imam, nije idealna. Da dođem do ovog mesta, da zaradim sve ovo, to je blagoslov zbog svog rada koji sam uložio.

Nije krio Ledej da je ostanak Pantera u crno-belom dresu imao uticaja i na njegovu odluku da parafira novi ugovor sa Valjkom.

- Velika stvar je što je Panter produžio saradnju. Znao sam šta se dešava iza kulisa, on je jedan od mojih najboljih prijatelja. To je uticalo i na moje pregovore. Znao sam da je tu, da smo izgradili kulturu u Partizanu. Kada smo došli u Partizan, sve je bilo novo. Nije bila popularna stvar preći ovde. Bili smo najmlađi tim u Evropi, pomagali smo mlađim igračima. Tu su došli i Lesor, Egzum i Naneli. Kada sam video da je Panter dobio šta je zaslužio, to je bez dileme bilo na stolu kada sam gledao sve aspekte i ponude. Deo mene je hteo da nastavimo da gradimo dalje, da napredujemo. Američki, generalno strani igrači, retko imaju takvu priliku. Uglavnom dolaze da zamene nekoga ili da odrade određeni posao, ali je pravi blagoslov doći u klub da gradite od prvog minuta i pomognete mu da raste.

Osvrnuo se jedan od najcenjenijih košarkaških novinara u Evropi na nastavak prelaznog roka i Partizanovu potragu za plejmejkerom, posebno naglašavajući potencijalno angažovanje Majka Džejmsa ili Nika Kalatesa.

- Ma, potpisaćemo Bronija Džejmsa – ponovo je Ledej na duhovit način ušao u priču, pa je odmah uozbiljio pominanjem Dantea Eksuma.

- Nedostajaće nam Dante, sve što on na toj pozicij donosi. Bio je kao švajcarski nož. Nije klasičan plejmejker, ali olakšavao nam je posao svima. Pomogao da igramo brzu košarku, a kada uđe u ritam, teško ga je zaustaviti. Drago mi je što je dobio šta je želeo i vratio se u NBA – istakao je sjajni krilni centar pa se osvrnuo na eventualni dolazak Kalatesa u Humsku.

- Svi znamo šta Kalates donosi, kada iza sebe ima vrhunskog trenera. Uklapa se što se tiče veličine tela, defanzivnih spososbnosti, dodavanja, čitanja igre... Poseban igrač. U protekle dve godine su nam plejmejkeri bili drugačiji, videćemo ko će doći i kako će se prilagoditi stilu trenera – kazao je Zek Ledej.

BONUS VIDEO

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike