Ponitka je pričao sa Zvezdom, a onda je stigao poziv od čoveka koji se ne odbija: Jedva čekam da vidim koga će Partizan još dovesti!

13.07.2023

16:47

0

Poljski reprezentativac pričao o razlozima zbog kojih je došao među crno-bele, očekivanjima, Željku Obradoviću i Grobarima

Ponitka je pričao sa Zvezdom, a onda je stigao poziv od čoveka koji se ne odbija: Jedva čekam da vidim koga će Partizan još dovesti!
Mateuš Ponitka i Dante Eksum - Copyright Profimedia

Dugo i nestrpljivo su navijači Partizana čekali prve novajlije u ekipi Željka Obradovića, a onda su ih dobili dvojicu u jednom danu. Najpre su crno-beli ozvaničili povratak Ognjena Jaramaza, a posle nekoliko sati potvrdili dogovor sa poljskim reprezentativcem Mateušom Ponitkom.

Prošlosezonski košarkaš Panatinaikosa potpisao je sa prvakom AdmiralBet ABA lige dvogodišnji ugovor, posle čega je u intervjuu za portal „Mozzart sport“ objasnio razloge dolaska u Partizan, kao i još neke detalje.

- Razgovarao sam sa Crvenom zvezdom i Makabijem, tu je bio i Partizan, imao sam opcije, ali na kraju su ime i poziv Željka Obradovića prelomili u korist Partizana. Svideo mi se projekat, tim koji želi da napreduje. Još dok sam bio u Panatinaikosu sam video da je ekipa odlična, da klub ima velike ambicije, čak i sa strane gledajući kako sve to izgleda pomislio sam da je to odlična organizacija, a kad sam zvanično deo toga uveriću se u sve i sam. Zasad sve ide kako sam očekivao – kazao je Ponitka za „Mozzart sport“.

Istakao je Poljak kako mu je velika čast što će biti deo Partizana i što će imati priliku da nosi dres legendarnog kluba, ali jedna stvar mu je posebno značajna.

- Iskren da budem, prvi put sam sa Željkom Obradovićem razgovarao još na početku prošle sezone. Igrali smo protiv Partizana i trener mi je prišao, čestitao mi je na izdanjima na Evrobasketu, nekoliko minuta smo razgovarali, i tada smo uspostavili inicijalni kontakt koji je na mene ostavio veliki utisak. Nema potrebe da pričam o uspesima legendarnog stručnjaka, to svako zna, ali tada je bio prvi kontakt. Sada smo pričali o svemu i na kraju je to odlučilo. Predočio mi je čitav projekat koji je započeo pre dve sezone, prosto želim da budem deo toga.

Pričao je Ponitka i o onome šta navijači Partizana mogu da očekuju od njega u nastupajućoj sezoni.

- Ne bih da koristim kliše izraze, ali jednostavno to je tako, šta Željko Obradović bude želeo od mene, to ću da radim. Znam da uvek mogu da dam sve od sebe na parketu. Bez obzira da li su to poeni, skokovi ili odbrana, jednu stvar radim tokom čitave karijere, a to je da nikada ne gledam svoju statistiku. Ako pomognem timu da pobedi, zadovoljan sam. Ako postignem 30 poena, a tim izgubi, šta sam postigao? Nismo ispunili cilj. Partizan ima velike ambicije, a ako želite da budete deo velikog tima sa velikim ambicijama, ne smete da imate veliki ego. Tačnije, možete da ga imate, ali mora da bude sklonjen po strani, u funkciji ekipe. Ono što mogu da poručim navijačima je da ću sebe staviti u funkciju tima, to je moja najveća prednost.

Neizbežna tema bila je i atmosfera na utakmicama crno-belih u beogradskoj Areni.

- To što nemam društvene mreže ne znači da živim ispod kamena. Uostalom, igrao sam protiv Partizana, uverio se kako sve izgleda, a izgleda neverovatno. Najbolja atmosfera u Evropi. Nešto što svaki košarkaš mora da doživi – kazao je Ponitka, pa se osvrnuo na igrački kadar novog kluba.

- Partizan je prošle sezone dva puta pobedio Panatinaikos, na tim mečevima sam se uverio u kvalitete igrača. Kevin Panter je lider i baš mi je drago što je ostao, kao i Zek Ledej, ali još je momaka koji su pokazali veliki kvalitet, igrali su timski, borili su se i to mi se najviše svidelo. Mislim da mogu u takvu kulturu i atmosferu lako da se uklopim – kazao je poljski reprezentativac, i na kraju poručio:

- Jedva čekam da vidim koga će Partizan još da dovede do početka sezone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike