Košarkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva! Mlade Lavice pregazile domaću Litvaniju sa 40 razlike!

03.08.2023

07:28

0

Autor: G. F.

Rival u borbi za polufinale je Turska

Košarkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva! Mlade Lavice pregazile domaću Litvaniju sa 40 razlike!
U20 košarkašice Srbije na EP - Copyright kss.rs

Rapsodija na parketu u izvođenju naših mladih košarkašica koje sa klupe vodi nekadašnja reprezentativka Dajana Butulija.

Ženska košarkaška U20 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Litvaniji, pošto je u osmini finala bila bolja od selekcije domaćina - 86:46 (30:14, 16:10, 16:9, 24:13).

 

 

Rival u četvrtfinalu biće selekcija Turske koja je u osmini finala izbacila Poljsku sa 70:63. Na Šampionatu u Litvaniji sledi dan odmora, takmičenje se nastavlja u petak, a Srbija četvrtfinale igra od 12 časova.

Naše devojke su u osminu finala ušle kao blagi favorit i taj epitet su od prvog minuta opravdale. Tačno tri minuta su držale domaćina bez koša, a na drugoj strani nanizale osam poena i stavile sebe u sasvim dobru startnu poziciju. Nije dugo prošlo, a prednost je bila dvocifrena - Nevena Rosić je pogodila trojku za 15:5.

Igrale su izabranice selektorke Dajane Butulije odlično na obe polovine terena. Sjajnom odbranom, dizale samopouzdanje u napadu, o čemu najbolje govori podatak da su već u prvom periodu ubacile čak 30 poena, na prvu obaveznu pauzu otišle sa 16 poena prednosti - 30:14.

Litvanija je za trenutak odgovorila, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi naša prednost, niti pobeda. Uz očekivane uspone i padove, naše devojke su održavale distancu i sigurno išle ka pobedi. U svim parametrima igre bile su bolji rival, a posebno raduju čak 54 skoka – 18 u napadu, kao i 27 asistencija.

Sve devojke su dobile šansu, najefikasnija je bila Jovana Spasovski sa 22 poena i 11 skokova, Anđela Marojević je dodala 16 poena, a dvocifren učinak upisala je i Dunja Zečević – 14 poena, uz 5 skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike