Kakav je status trenera u Evroligi ove sezone u odnosu na prethodne

20.12.2020

15:07 >> 16:28

0

Autor: Milan Nastić

Klubovi imaju poverenje u struku

Kakav je status trenera u Evroligi ove sezone u odnosu na prethodne
Copyright MN Press

Evroliga je po mnogim stvarima sprecifična ove sezone, od toga da se igra u doba korone, da nema publike, da je dosta igrača bilo pozitivno na ovaj virus, ali jedan statistički podatak će prvući veliku pažnju.

Naime, prvi put se dogodilo od formiranja novog formata Evrolige, a to je 2016-17 da u dosadašnjem delu sezone nijedan trener nije dobio otaz.

Na primer prošle sezone je četiri kluba smenilo svoje stručnjaka, a u 2018-19, čak šest ekipa se zahvalilo svojim trenerima na saradnji do kraja decembra.

Pročitajte još

Razlog može da leži u specifičnim okolnostima u kojima se igra Evroliga, ali očigledno da su čelnici klubova svesni situcije, kako finansijske,tako i zdravstvene, da je dosta igrača imalo koronu, i da se od trenera nije moglo nešto više očekivati da urade u datim okolnostima.

Pored toga, i tržište je veoma suženo, pa su se vlasnici odlučili da ove sezonu ne bude nekih drastičnih promena, rukovodeći se onom krilaticom samo da se “preživi”

Zanimljivo da je jedini koji je bio na tapetu u prethodnom periodu je trener Fenebrahčea Igor Kokoškov.

Čak se spekulisalo o njegovoj smeni, ali prvi operetivac žuto-plavih Mauricije Gerardini je otklonio bilo kakvu dilemu oko toga, napominjući da uprava ima povernje u srpskog stručnjaka, bez obzira na rezultate koji nisu onakvi kakvi se se očekivali, pre svega u Evroligi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike