Evroliga donela odluku o kalendaru i „balonu“

05.11.2020

16:39 >> 16:45

0

Autor: N. St.

Stiglo saopštenje...

Evroliga donela odluku o kalendaru i „balonu“
Copyright MN Press

Muke sa koronom se nastavljaju. Zbog virusa se sve više utakmica odlaže i pravi se novi raspored za te mečeve. Usled svega toga je bilo sve više priča da bi Evroliga i Evrokup mogli da organizuju neku vrstu „balona“ kao što je bio slučaj sa NBA ligom.

Organizovana je video konferencija na kojoj su timovi izneli svoje mišljenje o svemu tome i usaglasili se da neće biti „mehura“.

Pročitajte još: Venecija namučila Uniks, Cedevita Olimpija sigurna

– Zbog restrikcija koje su pojedine zemlje donele u vezi putovanja, karantina, zabrana za gledaoce i svega što se dešava održali smo sastanak na kome su bili prisutni predstavnici ACB lige, Bundeslige, zemalja bivše Jugoslavije, BSL lige Turske, HEBA lige Grčke, Serije A, LKL iz Litvanije, LNB iz Francuske, Belgije i nekadašnjih SSSR zemalja. Cilj je bio koordinacija i razmena svih informacija – navodi se na početku saopštenja.

Pročitajte još: Klubovi u Evrokupu saznali nove termine zaostalih utakmica

Naglašeno je da nije napravljen nikakav alternativni kalentar niti drugačiji predlog sistema za tekuću sezonu, kao i da se odložene utakmice neće poklapati sa trenutnim kalendarom.

– Svi su izneli svoje mišljenje i složili se da sezona treba da se završi poštujući sva važeća pravila i protokole, uz zajednički rad i zaštitu svih kao glavni cilj. Zdravlje i bezbednost učesnika su najvažniji – poručili su iz Evrolige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike