Ataman ljut: Evroliga i FIBA moraju da pronađu rešenje

26.11.2020

20:33 >> 20:35

0

Autor: N. St.

Strateg Efesa traži od čelnika da razgovaraju o glavnom problemu

Ataman ljut: Evroliga i  FIBA moraju da pronađu rešenje
Copyright

Strateg Efesa Ergin Ataman je bio srećan zbog pobede, ali ne i situacije u kojoj se našao njegov tim. Zbog problema sa povredama gosti na meču protiv Zvezde nisu mogli da računaju na Micića, Bubou, Plajsa i Danstona.

– Neodstajala su nam četiri glavna igrača, igrali smo bez centara, nismo mogli da računamo ni na Micića. Igrali smo našu igru uprkos svemu tome. Uz to su Tunčer, Balbaj i ostali momci sa klupe dali veliki doprinos. Bilo je odlično. Imali smo tešku nedelju sa svim povredama i problemima sa kovidom u mom stručnom štabu, igrači koji su pozvani da igraju za reprezentacije. Zahvalan sam Turskom savezu koji su dozvolili igračima da ostanu i da nam pomognu – rekao je Ataman.

Pročitajte još: Zvezdu stigao umor: Larkin se igrao, Lojd promašivao, Efes pobedio

Potom je pozvao glavne ljude da reše situaciju.

– Evroliga i FIBA moraju da nađu neko rešenje. Košarkaši žele da igraju za Tursku, Srbiju i ostale države. Hajde da nađemo neko rešenje. Neki sada igraju, pa opet za vikend pomažu nacionalnim timovima. Imamo sve ove duple nedelje, stvarno mora da se pronađe rešenje, jer košarka nisu samo klubovi, već i reprezentacije.

Naglašava da je rešenje u razgovoru.

– Teško je, FIBA, Evroliga moraju da sednu i da pronađu najbolji način da promovišu košarku i da brinu o zdravlju igrača. Imamo igrače koji su ponosni i žele da igraju za Tursku i to je normalno. Da su recimo danas igrali za reprezentaciju, izgubili bismo od Zvezde za zelenim stolom, jer ne bismo imali dovoljno igrača. Optimista sam. Za početak moramo da pobedimo koronu i onda na leto treba da se nađe rešenje – zaključuje Ataman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike