Majke mi, ja sam srećan što sam ovde! Bogdan jednom rečenicom umirio naciju!

24.07.2023

16:23

0

Autor: A. S.

Novi kapiten priznao da je razgovorao sa Jokićem i Micićem pre saopštavanja konačne odluke

Majke mi, ja sam srećan što sam ovde! Bogdan jednom rečenicom umirio naciju!
Bogdan Bogdanović i Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije danas se okupila u Beogradu, a selektor Svetisav Pešić je obelodanio spisak igrača na koje računa pred Svetsko prvenstvo u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Tako se, nakon što je otkriveno da i definitivno na spisku nema Nikole Jokića i Vasilija Micića, prvi put kao kapiten Srbije obratio i Bogdan Bogdanović.

Hvala vam što ste došli da nas podržite. Izuzetna je čast biti ovde, predstavljati svoju zemlju, pogotovo u ulozi kapitena. Svi znamo ko je to sve bio pre mene i nadam se da ću ja biti dobar kapiten. Toliko - rekao je Bogdan u uvodnom obraćanju, a potom je odgovarao na pitanja novinara.

Tako je bilo govora i o "vađenju kestena iz vatre", a bek Atlanta Hoksa smatra da ovo, nije taj slučaj.

Svako prvenstvo je zasebno za sebe, nekada se dođe u punom sastavu pa se napravi neuspeh. Ne osećam da moram nešto sam da radim, ne bih voleo da pravim tužnu atmosferu, ja sam, majke mi, srećan što sam ovde - uz karakterističan osmeh je rekao Bogdanović, pa dodao:

- Nismo srećni što nemamo saigrače, ali šta je tu je. Tu smo svi zbog druženja, zbog toga sam ja tu, kao i ovi momci ovde. Nadam se tom uživanju.

Što se tiče neigranja Jokića i Micića, Bogdan je kratko rekao:

- Komunicirali smo i isto su mi rekli. Nikada se tu nije ubeđivalo ili teralo, nije to način, nije sportski. Kada nisi mentalno tu, nije to-to. Ili zdravlje - naveo je kapiten, ali i dodao da veruje u igrače koji su tu:

- Nedostatkom igrača se otvara drugima... znajući njih mislim da imaju kvalitet i da će u datim trenucima iskoristiti šansu. Svetska prvenstva su na jednu utakmicu. Ja to gledam kao šansu - rešio je Bogdan dilemu i smirio naciju jednom rečenicom.

Na kraju, bilo je i poređenja, 2017. godine, kada su predvođeni Dušanom Ivkovićem, takođe imali veliki broj otkaza, ali su stigli do završnice, sa ovom, 2023. godinom.

- Drugačija je situacija, imali smo kostur, sada je malo novije. Ne znam ni sa kim sa igrao, sa Vanjom malo, Nedom... ali to me i raduje, neki novi izazov, možda je tako trebalo da bude.

Bonus video

Instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike