Luda završnica Partizana i dvojka za pobedu u poslednjim sekundama! Crno-beli nastavili pohod na svetski vrh! (VIDEO)

17.07.2023

12:03

0

Autor: A. S.

Sledeći je Šangaj

Luda završnica Partizana i dvojka za pobedu u poslednjim sekundama! Crno-beli nastavili pohod na svetski vrh! (VIDEO)
Basketaši Partizana - Copyright Fiba 3x3

Basketaši Partizana obeležili su vikend za nama i na jednom od najkvalitetnijih čelendžer turnira u sezoni, stigli do prvog mesta.

Basket scena je proteklog vikedna bila u Novom Sadu, gde je odigran treći u nizu FIBA čelendžer, a Srbija je imala čak pet ekipe. Bresnica je stala u kvalifikacijama, Krupanj je takmičenje okončao u grupnoj fazi, a preostale tri su se nadmetale i u nedelju.

Prvi je eliminisan prvoplasirani Ub, u četvrtfinalu na opšte nezadovoljstvo publike na tribinama ispred SPENS-a, dok su Liman i Partizan igrali u polufinalu, a pobednika je odlučilo i to što novosadski sastav nije imao zamenu.

A u finalu, crno-beli nisu imali lak posao. Na megdan im je izašla ekipa Wuxi, sa Stefanom Stojačićem, a duel je rešio Stefan Milivojević, 21:20. Bio je to okršaj za infarkt, u kome su gosti iz Kine imali prednost od 16:12, ali su crno-beli uspeli da, upravo preko Milivojevića, učine interesantan finiš. Sve je stalo u jedan posed, Wuxi nije iskoristio šut za pobedu, dok na drugoj strani, Milivojević nije pogrešio.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3)

 

Tim Partizana na ovom turniru činili su Stefan Milivojević, Marko Stevanović, Stefan Torbica i Ivan Popović, a pored novčane nagrade, oni su izborili i učešće na masters turniru u Šangaju.

Nakon Novog Sada i Beograd će biti domaćin čelendžera iz FIBA serije, početkom avgusta.

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike