Vlasnik Panatinaikosa pobesneo zbog odlaska igrača: Dali smo mu pare koje nije zaslužio, mamica i tatica mu ne daju da igra za nas

14.07.2023

15:09

0

Autor: P.K.

Kontroverzni bogataš

Vlasnik Panatinaikosa pobesneo zbog odlaska igrača: Dali smo mu pare koje nije zaslužio, mamica i tatica mu ne daju da igra za nas
Dimitris Janakopulos - Copyright Instagram/dpg7000

Panatinaikos ne želi više da trpi prosek, pošto oformljava pravi "drim tim". Već su stigli Kostas Slukas, Luka Vildoza, Džerijan Grant, Matijas Lesor, Kostas Adetokumbo, Dinos Mitoglu, Janis Papapetru, Dimitris Moraitis, kao i trener Ergin Ataman.

Ipak, jednog igrača tu neće biti, jer je Jorgos Papajanis odlučio da ode u Fenerbahče. Ovaj 26-godišnji centar je mimo NBA samo prvu sezonu proveo u Peristeriju, a sve ostalo u Panatinaikosu.

Sve se to desilo u petak ujutru, a predsednik "zelenih" Dimitris Janakopulos potpuno je "poludeo" posle ovakvog razvoja događaja, pa je na svom Instagramu "okačio" nekoliko "storija".

Janakopulos je rekao da je Papajanis pogazio reč i prihvatio ponudu Fenera koja je bila veća za 200.000 evra.

- Stvarno ne znam šta više da očekujem u životu. Sada sam video sve, sve. Njegovi roditelji su doveli 15-godišnje dete u našu kuću i rekli su mi: "Molim vas, predsedniče, dajemo ga u vaše ruke. Vodite računa o njemu za nas". Nikada nijednog sportistu nismo toliko pazili i podržavali kao što smo njega tokom ovih osam-devet godina koliko je proveo ovda. Možda o Nikosu Papasu, da budemo iskreni – rekao je Janakopulos, a onda je prešao na detalje:

- Njega smo prvo hteli da potpišemo, još od aprila. Ponudili smo mu za tri godine 1,1, 1,2 i 1,3 miliona evra, iako nije imao dobru sezonu. Zato što smo ga hteli ovde i zato što smo ga voleli. On nas je zavlačio četiri-pet meseci, a onda je tražio 1,3 i 1,7 miliona za dve godine, ništa manje. Na kraju sam pristao i na to i rekao sam mu okej. A kada sam mu to rekao, on mi je odgovorio: "Znate, iako vam nisam rekao, kazao sam Itudisu da ću otići u Fenerbahče. Ali, pošto nisam obavestio klub, prava odluka bi bila da ostanem ovde. U redu, ostaću ovde. Dajte mi pet minuta da pozovem Itudisa i obavestim ga – priča Janakopulos, pa nastavlja:

- Poslao sam mu ugovore i čekao. Prošlo je šest ujutru. I onda, umesto da dobijem ugovore, onda me pozove i kaže: "Znate, moji mamica i tatica mi ne daju da ostanem u Panatinaikosu. Hoće da idem kod Itudisa jer mi daju 200.000 evra više". Šta da kažem? U svakom slučaju, srećno, Jorgos. I zato što su pravda i istina dva ratnika koji nikad ne gube, ti, Dimitris, koji si ovde 13 godina i gde si postao čovek, znaš da nijedan sportista nema više od 700.000 evra bilo gde u Evropi, praviš dogovor sa Jorgosovim agentom od 1,6 miliona samo da bi agent uzeo svoju proviziju – svi u Grčkoj i Turskoj to znaju – napisao je on.

Janakopulos je povrh svega rekao i da Fenerbahče ne želi da pusti Tajlera Dorsija samo zato što ima ponudu Panatinaikosa.

- Još jedna stvar. Igrač koga hoćemo da dovedemo, igrač koji im je rekao da neće da igra za njih, oni neće da ga puste jer su čuli da će da dođe u Panatinaikos. Šta ako ode negde druge? – zaključio je Janakopulos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike