Šta se dešava sa Partizanovim transferima? Ne znamo – Valjak je zatvorio sve kanale insajderima!

12.07.2023

09:02

1

Autor: Adam Štulić

Od kako je tandem Obradović/Savić preuzeo brigu o sportskom sektoru crno-belih gotovo da nijedan transfer nije procurio pre zvaničnog potpisa

Šta se dešava sa Partizanovim transferima? Ne znamo – Valjak je zatvorio sve kanale insajderima!
Željko Obradović i Zoran Savić - Copyright MN Press

Predugo su navijači Partizana čekali da se crno-beli košarkaši vrate na šampionski put. Skoro deceniju su tumarali bezdanima u kojima su se sudarali sa slavnom prošlošću i sumornom današnjicom, da bi se u sezoni za nama konačno ponovo našli u društvu kojem bez dileme pripadaju – u samom vrh regionalne košarke i među evropskom elitom.

Posle 10 godina Valjak je ponovo na jadranskom tronu, a povratničku epizodu u Evroligi obeležili su kao apsolutni hit elitnog takmičenja, sa rekordnim posetama i poslovanjem na jednom potpuno novom nivou.

Nema dileme da je pred Ostojom Mijailovićem i saradnicima još puno izazova u daljem usavršavanju klupske politike, koja se po jednoj stvari u poslednje dve godine i te kako izdvojila među najvećim kontinentalnim alama.

Dolaskom Zorana Savića na mesto sportskog direktora i Željka Obradovića za trenera, crno-beli su potpuno zatvorili curenje informacija vezanih za transfere igrača. Sam način na koji su crno-beli hermetički zatvorili svoje kancelarije i nije toliko važan, ali taj podatak jasno oslikava da košarkaškom sekcijom JSD Partizan duvaju neki, navijačima, mnogo lepši i obećavajući vetrovi.

Dugo se na košarkaškom transfer nebu nije videlo da klub prvi objavi svoja pojačanja. To je, u današnje vreme kada informacija sa jednog na drugi kraj sveta stiže u sekundi, samo po sebi već ogroman uspeh, ali su crno-beli u poslednje dve godine otišli i korak dalje – tako što „insajderi“ nisu bili ni blizu da pogode Obradovićeve i Savićeve igračke želje.

Sve je pre dva leta počelo bombama u vidu Kevina Pantera i Zeka Ledeja, u tom trenutku košarkaša Milana i učesnika Fajnal fora Evrolige, preko prošlogodišnjeg angažovanja Dantea Eksuma, Joanisa Papapetrua i Džejmsa Nanelija, da bi se nastavilo u ovim vrelim julskim danima kada se svako pita „Šta se dešava sa Partizanovim transferima?“

A odgovor na „pitanje od milion dolara“ izgleda da znaju samo najodgovorniji ljudi u klubu, koji su pre nekoliko nedelja još jednom uspeli da „preveslaju“ transfer doušnike i njihove „pouzdane i potvrđene informacije“ o prelasku Kevina Pantera u Barselonu.

Partizan je ćutao… Jedino je predsednik Mijailović u jednom trenutku izašao u javnost i progovorio o statusu kapitena, ali čak ni iz toga nije moglo do kraja da se nasluti da se sprema veleobrt i nekoliko dana kasnije lansirana ekskluziva direktno iz Humske o ostanku američkog šutera u crno-belom.

I zaista, šta se dešava sa Partizanovim transferima? Insajderi su utihnuli, tek nasumično i sporadično povežu neko ime sa crno-belima, ali se više niko ne usuđuje da bilo šta pouzdano tvrdi. I to je veliki uspeh crno-belih i jasan pokazatelj da je klub dostigao nivo potreban da se ravnopravno, na svakom polju, uhvati u koštac sa košarkaškim gigantima u Evropi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike