Partizanov cilj sledeće sezone je fajnal-for Evrolige! Mijailović najavio novine u prodaji, zahvalio Panteru na ostanku

29.06.2023

21:55

1

Nema uvijanja, prvi čovek crno-belih otvoreno ispričao namere i ciljeve

Partizanov cilj sledeće sezone je fajnal-for Evrolige! Mijailović najavio novine u prodaji, zahvalio Panteru na ostanku
Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Partizan je i dalje u slavljeničkom raspoloženju, kako zbog osvajanja titule AdmiralBet ABA lige, tako i zbog ostanka kapitena Kevina Pantera.

Oglašavali su se mnogi, a red je došao i da predsednik Ostoja Mijailović priča o svemu.

U danu kada je objavljeno da će Partizan igrati Evroligu, prvi čovek crno-belih je ponovo pričao za beogradske medije.

- Znali smo da ćemo igrati Evroligu jer se to takmičenje i ranije oglašavalo po pitanju pobednika ABA lige, dakle, osvojili smo titulu i kao prvoplasirani ćemo je igrati i tako dodatno zaraditi najmanje 500.00 evra, koliko smo prošle godine morali da platimo specijalnu pozivnicu. Sada nemamo taj izdatak i to nam znači za budžet. Pola miliona evra više u kasi nije mala stvar. Velika je stvar i što će Crvena zvezda sa vajld kardom igrati sledeće sezone. To je velika stvar za Srbiju, našu košarku i za Jadransku ligu, da kao jedna od najjačih na svetu ima dva predstavnika u elitnom takmičenju. Zaista sam srećan zbog Partizana, pre svega, i što naša država ima dva predstavnika u Evroligi.

Prvi čovek Partizana ne krije da su, posle sezone u kojoj je prokockan plasman na završni turnir Evrolige, ambicije najviše.

Partizan je prošle sezone bio na korak od fajnal-fora. Mnogi navijači veruju da bi se to i desilo da igrači nisu naseli na provokacije i upustili se u gužvu posle koje su usledile suspenzije. Šta bi bilo da nije bilo tuče, ne zna se, ali ostaje osećaj nepravde kod grobara.

A sledeće sezone?

- Najotvorenije ću da vam kažem – naš cilj će sledeće sezone biti fajnal-for Evrolige. Napravićemo takvu ekipu. Ono što je vrlo važno jeste da nam navijači pruže maksimalnu podršku sa posetama na utakmicama, a to automatski znači više novca u kasi kroz kupovinu sezonskih i dnevnih ulaznica. Moramo svi zajedno da damo više ako želimo više. Svi pratimo i šta rade ekipe po Evropi. Panatinaikos je pokazao veliku ambiciju, Monako dovodi velika pojačanja, Real i Barselona su uvek glavni favoriti… Očekuje nas velika borba, mnogo je ambicioznih timova, a promenom formata takmičenja omogućeno je da se deset timova bori za plasman na završni turnir. Takmičenje će biti interesantnije. Nama puna dvorana mnogo prihoda donosi, svi plaćaju ulaznice, koje nisu tako jeftine, i ovaj novi format takmičenja Partizanu i te kako odgovara. Pokazali smo i ove sezone koje su naše ambicije i da smo jedan od važnijih klubova u Evroligi kada su u pitanju ambicije.

Ostanak Pantera?

- Danima smo vredno radili na tome. Bili smo svesni da će na Pantera, kao MVP ABA lige i jednog od najboljih igrača u Evropi na toj poziciji, biti velikih napada. Želim da mu zahvalim što je prihvatio Partizanovu nešto nižu ponudu od one koju je imao od Barselone. Dali smo sve od sebe. Danima smo pregovarali i radili na tome da zadržimo kapitena kao ključnu kariku u našoj ekipi. Za nas je velika stvar da sačuvamo kostur tima koji je napravio čudo posle 10 godina posta u ABA ligi i osam godina neigranja u Evroligi. Bilo nam je važno da zadržimo, pre svega, takvog čoveka, a ne samo igrača koji se zove Kevin Panter. Za nas je od velike važnosti i što smo uspeli da sačuvamo lidera ekipe koga je želela cela Evropa. U isto vreme i Partizan je pokazao ambicije za narednu sezonu i da želi da se takmiči za najviše ciljeve.

Priča se da je želja trenera Željka Obradovića i da u ekipi ostane Dante Eksum…

- Ne želim da pričam o igračima koji nisu pod ugovorom. Mi ćemo raditi na tome da zadržimo sve igrače koji nam se dopadaju, a Eksum je jedan od igrača koji je pokazao karakter i da zaslužuje da nosi crno-beli dres. Nije Dante jedini igrač kog želimo da zadržimo u klubu. Javnost treba da bude svesna da je našim košarkašima skočila cena čak i po dva-tri puta. Zato sam i pre dve godine pričao da je igračima koji imaju problem u datom momentu i nalaze se u blagom padu dobra investicija da potpišu ugovor sa Partizanom za nešto manji novac jer pred našom publikom, koja je najbolja na svetu, i sa najboljim trenerom u Evropi, igračima skače cena. Bio sam potpuno u pravu. Ponavljam, daćemo sve od sebe da zadržimo što više igrača koji su pokazali karakter i da vole ovaj klub.

Prodaja sezonskih ulaznica bi trebalo da počne već za dvadesetak dana. Partizan je prošle sezone postavio rekord Evrolige sa prodatih 11.500 sezonskih ulaznica. Sada veruju da će ih biti još više, uz novine koje će oduševiti.

- Sada ćemo u prodaju da pustimo 15.000 sezonskih karata. Radimo sa jednom kompanijom na tome da pustimo aplikaciju koja će pomoći da svi oni (vlasnici sezonskih karata) koji ne mogu da dođu na utakmice, prodaju (svoje mesto za taj meč). Deo novca bi oni zaradili, a deo bi prihodovao klub. Gledamo na sve načine da klubu povećamo prihode. Imamo još nekoliko stvari koje smo pripremili. Očekujem da ćemo imati između pet i sedam hiljada dnevnih ulaznica u prodaji, zavisno od toga koliko ljudi ne bude moglo da iskoristi sezonsku propusnicu. Savetujem, kao i prošle godine, sve navijače koji su u mogućnosti da kupe ulaznicu na vreme pošto neće biti karata tokom sezone. Sezonska je bolja investicija, a sa našim partnerima ćemo se potruditi da karte mogu da se kupe na rate, kako bi bilo pristupačnije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike