Igrači dolaze, igrači odlaze, Željko je ključ svega! Obradovićev pomoćnik ovako vidi budućnost Partizana!

30.06.2023

13:41

0

Autor: G. F.

Đozep Marija Iskijerdo priča i o Top 8 utakmicama sa Realom

Igrači dolaze, igrači odlaze, Željko je ključ svega! Obradovićev pomoćnik ovako vidi budućnost Partizana!
Đozep Iskijerdo i Željko Obradović - Copyright MN Press

Kada se podvuče crta iza Košarkaškog kluba Partizan je uspešna sezona. Čak i veoma uspešna s obzirom da je posle dugih 10 godina ponovo osvojen pehar namenjen šampionu AdmiralBet ABA lige.

Najveće zasluge za to sigurno nosi najbolji evropski trener Željko Obradović, koji ne propušta priliku da naglasi kako radi sa najboljim stručnim štabom na svetu.

MN Press
Crno-bela porodica

U danu kada je jedan od pomoćnika Željka Obradovića Bogdan Karaičić napravio potez za divljenje, takozvana "desna ruka" trenera crno-belih Đozep Marija Iskijerdo dao je intervju za Mundo Deportivo, a prva tema mu je bila Top 8 serija Evrolige sa madridskim Realom. Najpre, tuča u drugoj utakmici.

- Svakako je uticala, dobili smo seriju 3:0 da su stvari ostale kako su tekle. Bio je ti u i tragičan događaj u Beograd pred treću utakmicu i cela zemlja je bila u šoku. Sve nas je to pogodilo...

Prelazni rok je uvek jedna od najvažnijih tema kako za navijače, tako i za ceo klub. Ovaj je počeo odlaskom Matijasa Lesora u Panatinaikos, ali i produženjem ugovora kapitena Kevina Pantera na još dve godine. Ovako na to gleda Iskijerdo:

- Lepo je pobeđivati, ali tada igračima raste vrednost. Biće ponuda koje nećemo moći da ispratimo. Uvek kažem da je ono što ne sme da nedostaje Željko Obradović. Igrači dođu, igrači du, ali kada Željko bude otišao, to će biti problem. Biće teško, ali staza je utabana.

Iskijerdo nema nikakvu dilemu kako bi reagovao kada bi mu stigla ponuda da obuče crnoi-beli dres.

MN Press
Madar i Eksum

- Da sam na mestu igrača koji se premišlja, ja bih doša u Partizan. Druga stvar je kad neko ponudi tri puta više novca od onoga što Partizan može. Lesor je često menjao timove u Evroligi i nigde nije dobio novi ugovor. A onda je došao u Partizan i postao najbolji skakač Evrolige. Dante Eksum je u Barseloni bio dobar, a sa nama je bio fantastičan. Isto važi i za mlade igrače Smailagića, Trifunovića, Madara... Radujem se budućnosti nekih od njih, ali bi bila šteta da ih izgubimo. Ključ svega je Željko Obradović.

Za kraj je ostala priča o Kevinu Panteru i nastavku saradnje sa iskusnim asom.

- Kevin je ubica. Sjajan momak, vredan radnik. Često se dešavalo da dođe sat pre treninga i šutira sa pomoćnim trenerima. Onda odradi trening pa ostane da nastavi da šutira. Lider je, ekonomičan sa loptom i izvanredan saigrač - zaključio je pomoćni trener KK Partizan.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike