Ataman stigao u Atinu, pa priznao kako je pravio tim: Napravio sam ekipu da pobedim Željka!

25.06.2023

11:56

0

Autor: A. S.

Turski trener ne krije kako je Obradović uticao na njegovu karijeru

Ataman stigao u Atinu, pa priznao kako je pravio tim: Napravio sam ekipu da pobedim Željka!
Željko Obradović i Ergin Ataman - Copyright MN Press

Dugo je na snazi vladalo rivalstvo Ergina Atamana i Željka Obradovića u Turskoj, a više uspeha je imao srpski stručnjak, koji je sada na klupi beogradskog Partizana.

Sa druge strane, Ataman je preuzeo Panatinaikos, klub koji je upravo sa Obradovićem imao najsjajnije dane u istoriji, i tek sada priznao kakav je uticaj srpski stručnjak imao na njegov rad.

Turski trener je predstavljen kao novi šef u Atini,a vlasnik Zelenih, Dimitris Janakopulos je rešio da ekipu vrati na staze stare slave i to uz pomoć trenera koji je, kako i sam tvrdi, karijeru izgradio na imenu Željka Obradovića.

Po dolasku u Atinu, Ataman je u prvom velikom intervjuu, govorio o radu u Efesu i otkrio je kako ga je Obradović na klupi Fenerbahčea motivisao da bude bolji. Tom prilikom je otkrio da je maštao da napravi tim koji će pobediti najtrofejnijeg evropskgo trenera svih vremena.

- Naš cilj je definitivno da dođemo do F4 sa Panatinaikosom, ne mogu da spustim cilj. 'U klubu kao što je Panatinaikos cilj je plej-of', ja to ne mogu da kažem - istakao je Ataman i okrenuo se priči o Željku Obradoviću: 

- Kada sam otišao u Efes, Željko Obradović je bio rival u Fenerbahčeu. Ja sam pravio tim. Napravio sam tim po njemu. Zašto? Zato što je Fenerbahče bio jedan od najboljih timova u Evropi u to vreme. Igrao finale. Svake godine F4, osvajali šampionat u Turskoj. Isto važi i za Olimpijakos. Tim na kojem baziram svoj tim je Olimpijakos. Ako uspem da savladam Olimpijakos, igraću i na Fajnal-foru i postati šampion u Grčkoj.

Turčin je potom otkrio i kako ga je prvi čovek Panatinaikosa "kupio".

- U mom prvom susretu sa predsednikom Panatinaikosa, ono što me je najviše impresioniralo je to što je predsednik imao poruku za mene. Rekao mi je 'Ti si najuspešniji trener u Evropi u poslednje 4 godine, ali ima još 5-6 trenera na tom nivou. Došao sam kod tebe zbog tvojih liderskih sposobnosti. Moramo da zapalimo, da napravimo požar ovde. Već dve godine nismo uspeli da pobedimo Olimpijakos. Zato mi treba neko kao što si ti. Radi šta hoćeš, dovedite koga želite u tim, imamo budžet'. I tu sam pristao - kazao je Ataman.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike