Obradović ima zamerke, ali je zadovoljan - Vređanje Nedovića nije čuo, ali je uvek protiv toga

15.06.2023

22:47

0

Autor: P.K.

Trener Partizana sada hoće da se tim odmori pred treći meč

Obradović ima zamerke, ali je zadovoljan - Vređanje Nedovića nije čuo, ali je uvek protiv toga
Željko Obradović - Copyright MN Press

Imao je trener Partizana Željko Obradović zamerke svom timu posle nove pobede nad Crvenom zvezdom u finalu AdmiralBet ABA lige, ali one nisu velike. Glavni utisak je pozitivan, a ključna reč sada je odmor.

Obradović je počeo, kao i uvek, od navijača.

- Još jedna fantastična atmosfera i želim da još jednom zahvalim navijačima na bodrenju ekipe i energije koju im daju, a čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Bliži smo nego što smo bili na početku serije. Evidentno je da smo opet imali dva različita poluvremena, prvo prilično izjednačeno, mislim da smo u pojedinim trenucima bili izuzetno brzopleti, pogotovo u odbrani. Dozvoljavali smo lake šuteve, posle smo popravili odbranu mada je bilo situacija da smo imali faulove, a nismo ih koristili… Kako god, mislim da igrači zaslužuju pohvale i za danas i za ono pre dva dana.

Vodite 2:0, a ove sezone ste takođe imali 2:0, pa ste prokockali. Postoji li sada neka bojazan da može opet da se desi?

- To bi onda značilo da se vraćamo na ono što sam rekao pre mesec dana – Evroliga je završena priča. Vodimo 2:0, imamo cilj ispred nas, kako će dalje da ide videćemo, probaćemo da spremimo narednu utakmicu, da vidimo neke detalje koji su dobri, neki koji su loši. Kao i uvek, samo sledeća utakmica.

Dobro ste izgledali, ima li prostora za napredak?

- Ne znam koliko imamo prostora za napredak, koliko imaju prostora da se odmore. Ono što sada treba je da igrači koji nisu igrali odradimo jedan trening sa njima. Ovo je jedan plej-of, energija je na dobrom mestu, probaćemo da koristimo što više igrača.

Publika je takva kakva je kod nas, ali ovog puta su zaista preterali vređanjem Nedovićeve porodice – da li ste čuli to i ako jeste, zašto niste reagovali?

- Da vam kažem nešto. Ja pokušavam uvek da ne bude vređanja. Neke sam čuo, neke nisam. To nisam sigurno čuo. Ali, to nije moj posao, ja sam od prvog dana insistirao na nekim stvarima i nijednu ružnu reč nisam rekao. To je kod vas, imate pero u rukama, nemojte meni da postavljate pitanje. Bavite se time ko provocira i zašto provocira. Rada (Nikolić, novinarka) me pitala pre neki dan normalno pitanje, ja sam joj odgovorio, posle naslov "Obradović besneo". Da li sam ja nekad besneo? Vraćamo se na staru priču, kad se sve završi, zakon o sportu sve rešava. Ja ću uvek da branim svakog pojedinca, i slažem se da ne treba biti vulgaran ni prema jednom čoveku. Ja mogu jedino da svaki put molim navijače da ne napadaju druge i to je to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike