Bajden čestitao prvo Jokiću, pa treneru i Denveru: Na milji visine je grad šampiona

14.06.2023

22:21

0

Predsednik SAD iznenadio mnoge čestitkom

Bajden čestitao prvo Jokiću, pa treneru i Denveru: Na milji visine je grad šampiona
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Susan Walsh/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su globalni fenomen i hit. Svet polako prihvata da MVP finala "nije šala", a svi se dive timu iz Kolorada koji je osvojio prvu titulu u svojoj istoriji.

Naravno, i Srbija slavi Jokića i Denver, pa i čestita. Među prvima je dvostrukom uzastopnom MVP-u čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a za njim i mnogi drugi.

A nešto manje od 24 sata posle finala i velike pobede, oglasio se predsednik SAD sa čestitkom posebno Jokiću i treneru Majklu Melounu, tvitujući sa zvaničnog naloga predsednika Amerike:

- Čestitke MVP-u Nikoli Jokiću, treneru Melounu i celoj oraganizaciji Nagetsa što su doneli kući njihovu prvu NBA titulu za "Mile High City", grad šampiona.

 

 

"Mile High City", odnosno "Grad na visini od jedne milje" je nadimak Denvera jer se nalazi na nadmorskoj visini od tačno jedne milje, odnosno 1609 metara.

Američki predsednici obično u Beloj kući primaju NBA šampione. Možda će poziv uslediti i ovog puta, ali teško da će Jokić ići tamo, jer je rekao da jedva čeka da dođe kući u svoj Sombor…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike