Španci oduševljeni: Srbija je zemlja sa velikom tradicijom, Jokić i Novak joj pružili zadovoljstvo, koje nije zabeleženo u istoriji zemlje

14.06.2023

14:19

0

Autor: A. S.

Ne biraju reči kojima će pohvaliti ono što su Nikola i Nole učinili

Španci oduševljeni: Srbija je zemlja sa velikom tradicijom, Jokić i Novak joj pružili zadovoljstvo, koje nije zabeleženo u istoriji zemlje
Nikola Jokić i Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias Profimedia

Srbija je prethodnih dana doživela veliki sportski uspeh. Novak Đoković je osvajanjem Rolan Garosa stigao do 23. grend slem titule i tako se vratio na prvo mesto ATP liste, dok je Nikola Jokić osvojio šampionski prsten NBA lige i proglašen za MVP-ja finalne serije.

U Srbiji je slavlje već nekoliko dana, čestitke stižu sa svih strana, a gomili priznanja našim asovima, priključili su se i Španci.

Naime, Marka je podsetila na uspeh Jokića i Đokovića i istakla da su oni rođeni u bivšoj Jugoslaviji.

- Obojica su rođeni u zemlji koja se raspala usled političkih nemira, ali dve velike zvezde sa Balkana uspele su da dostignu najviši nivo u svojim sportovima - navodi španski list, pa se u nastavku teksta dodaje:

- Denver nikada ranije u svojoj 46 godina dugoj istoriji nije osvojio titulu u NBA. Jokić je juče bio prorok koji je ovom timu doneo trofej Larija O'Brajena.

Nikola je imao sjajnu sezonu, što ističu i Španci i podsećaju na brojne rekorde.

- Jokić je sezone postavio rekord po broju tripl-dablova u plej-ofu, dok je u finalu bio najbolji strelac, asistent i skakač svog tima, što se takođe prvi put dogodilo. Denver je u pet mečeva bio bolji od Majamija, a sve je kulminiralo juče u Bol areni. I dok je Jokić najbolji košarkaš današnjice, Đoković je već dugo predmet rasprava o najboljem teniseru svih vremena - navodi se u tekstu Marke.

Na kraju teksta, Španci ističu da je malo zemalja u svetu koje imaju ovakve sportiste.

- Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom, bez obzira prema poslednjem popisu ima 6.690.887 stanovnika. Dvojica su njenim stanovnicima pružila najveće zadovoljstvo, koje nikada nije bilo zaleženo u istoriji Srbije. Mali broj zemalja na svetu ima privilegiju da ima ovako velike sportiste - zaključuje se u tekstu Marke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike