AdmiralBet ABA liga bogatija za veliko trenersko ime! Italijan na klupi Cedevite Olimpije!

13.06.2023

16:51

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji selektor Azura i trener milanske Olimpije Simone Pjaniđani sledeće sezone sedeće na klupi ljubljanskog abaligaša

AdmiralBet ABA liga bogatija za veliko trenersko ime! Italijan na klupi Cedevite Olimpije!
Simone Pjaniđani - Copyright Profimedia

Iza Cedevite Olimpije je još jedna razočaravajuća evropska i regionalna sezona. Zbog toga su čelnici kluba rešili da malo promene kurs i za nastupajuću takmičarsku godinu angažuju zvučno trenersko ime.

Umesto Mira Alilovića, koji je priveo kraju sezonu posle odlaska Jurice Golemca, slovenački abaligaš je objavio sporazum sa Simoneom Pjaniđanijem.

Italijanski stručnjak potpisao je trogodišnji ugovor sa ljubljanskim timom, što takođe pokazuje da bi Cedevita Olimpija u narednom periodu mogla da napravi veoma zanimljiv i ambiciozan projekat.

- Zadovoljan sam dolaskom u Cedevitu Olimpiju. Poznajem Ljubljanu iz vremena kada sam dolazio na evroligaška gostovanja, ali i sa Eurobasketa 2013. godine. Dvorana „Stožice“ je prelepa. Upoznao sam sve članove organizacija i radujem se narednoj sezoni – kazao je Pjaniđani.

Italijan u Ljubljanu stiže sa više nego zavidnim stažom. U karijeri je radio u najslavnijim danima Montepaskija iz Sijene, sedeo je na klupi Fenerbahčea, Hapoela iz Jerusalima, milanske Olimpije i Pekinga, a ima i selektorsko iskustvo kao šef struke italijanskog nacionalnog tima.

- Prvi utisci su izuzetni, u klubu ima mnogo ljudi koji su dugo godina u košarci. Čuo sam dobre stvari o Cedeviti Olimpiji i osećanja su veoma dobra – prvi su utisci Simonea Pjaniđanija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike