Otpustili ga: Jurica Golemac nije više trener Cedevite!

14.03.2023

11:52

0

Čelnici Ljubljančana trenutno traže zamenu za slovenačko-hrvatskog stručnjaka

Otpustili ga: Jurica Golemac nije više trener Cedevite!
Jurica Golemac - Copyright MN Press

Košarkaški klub Cedevita Olimpija i Jurica Golemac su sporazumno raskinuli saradnju, čelnici kluba su saopštili da trenutno rade na pronalaženju novog trenera. 

- Odlučili smo da donesemo odluku da promenimo trenera. Jurica Golemac je imao puno poverenje kluba, ali loše igre i rezultati u poslednjem periodu ove sezone ukazali su na to da stvari unutar tima nažalost ne funkcionišu kako bi trebalo. Ovom prilikom se zahvaljujemo Jurici na trudu, radu i energiji koju je uložio u svoj rad kao trener. Vjerujemo da je pred njim lepa i uspešna trenerska karijera, ali mu svakako želimo puno sreće na daljem sportskom i životnom putu - rekao je direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec 

On je istakao da su krenuli u potragu za novim trenerom kluba, ali da će do daljnjeg ekipu voditi Miro Alilović.

- Aktivno tražimo novog trenera ekipe koju će do daljnjeg voditi Miro Alilović. Očekujemo da naši momci daju sve od sebe u svakom meču i da se bore za Cedevitu Olimpiju do poslednjeg atoma energije - zaključio je Užbinec.

Cedevita Olimpija je sa Golemcom osvojila je dve titule prvaka Slovenije (2021, 2022), dve titule šampiona Kupa Slovenije (2022, 2023) i tri titule šampiona Superkupa Slovenije (2020, 2021, 2022).

U sezoni 2021/22 vodio je i Cedevitu Olimpiju do polufinala ABA lige i četvrtfinala Evrokupa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike