Zvezda i Partizan napokon počinju! Šta li će da presudi, napad crno ili defanziva crveno-belih?

12.06.2023

19:18

0

Autor: D. N.

- Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja - kazao je Ivanović uoči početka odbrane titule

Zvezda i Partizan napokon počinju! Šta li će da presudi, napad crno ili defanziva crveno-belih?
Duško Ivanović među košarkašima Zvezde - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su juče odbranili titulu u KLS-u, a već sutra ih očekuje početak finalne serije AdmiralBet ABA lige. Protivnik ekipe Duška Ivanovića, branioca trona biće najveći rival, Partizan koji će u prva dva meča biti domaćin.

Pred prvi meč (20 časova, TV Arena sport) novinarima su se obratili trener Ivanović, kapiten Branko Lazić i Nemanja Nedović.

- Napokon počinjemo, posle toliko vremena, svi smo željni da počnemo, navijači i igrači jednog, i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo, i da bolji pobedi.

Sa ovom pauzom (20 dana), kao da smo imali malo predsezonu, pripreme, pa se malo sve poremetilo, ali videćemo kako će izgledati. U svim utakmicama će biti ključ kvalitet jedne i druge ekipe i prevaga koju imaju. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Videćemo šta će da prevagne na kraju.

Što se tiče tima, na ovakvim utakmicama nema nikakvog opravdanja, sutra su svi spremni. Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi u svojoj igri - kazao je Ivanović, a da će biti naporno svestan je Nedović.

- Biće jako teška serija i psihički i fizički. Čeka nas ekipa koja je fizički jaka sa dosta atleticizma. Danas ćemo finiširati neke detalje, ali svakako nas čeka zanimljiva serija. Biće tvrde i neizvesne utakmice, promenili smo se dosta i mi i oni od prve utakmice koje smo igrali u Areni.

MN Press
 

Moramo da imamo jasnu viziju kako da napadnemo, ali i kako da se branimo. Želja neće izostati i bićemo spremni. Svi su jako motivisani, spremni, žele svi da završe sezonu na pravi način. Sviđa mi se ono što vidim i čujem u svlačionici pred ovo finale - rekao je Nedović.

Kapiten Lazić očekuje pobedu u ovoj seriji, samim tim i odbranu trofeja.

- Moramo da uđemo jako u utakmicu i da sprovedemo stvari koje smo spremili. Prva utakmica je na njihovom terenu, sigurno neće biti lako. Ali, idemo od utakmice do utakmice. Siguran sam da je ekipa motivisana da dođe do tri pobede i novog trofeja - izjavio je Lazić.

Druga utakmica je planirana za četvrtak u istom terminu, treći meč serije na programu je u nedelju od 20.30 časova, a domaćin će biti Zvezda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike