Novi žestok napad na AdmiralBet ABA ligu! Ovo je dopis Zvezde zbog kojeg je komesar za suđenje tražio zaštitu! (FOTO)

10.06.2023

20:08

0

Autor: 24sedam

Srđan Dožai obratio se Miliji Vojinoviću posle pisma koje je primio sa Malog Kalemegdana, a sve zbog izbora sudija za prva tri meča finala regionalnog takmičenja

Novi žestok napad na AdmiralBet ABA ligu! Ovo je dopis Zvezde zbog kojeg je komesar za suđenje tražio zaštitu! (FOTO)
Košarkaši Crvene zvezde - Copyright MN Press

Nažalost, sada već po tradiciji, uvertira za finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige je sve samo ne košarkaško. U predvečerje nove borbe Partizana i Crvene zvezde za regionalni tron, priča se o mnogo čemu samo ne o onome što bi na terenu moglo da odnese prevagu na jednu od strana u seriji koja će pored trofeja doneti i ulaznicu za Evroligu naredne sezone.

Pošto su nekako usaglašeni termini odigravanja utakmica, komesar za suđenje Srđan Dožai odredio je arbitre za prva tri meča serije, što je kod Crvene zvezde izazvalo veliko nezadovoljstvo.

Naime, crveno-beli su poslali dopis nekadašnjem arbitru izražavajući neprijatno iznenađenje time što na listi nema nijednog sudije iz Srbije.

- Nije nam jasan vaš izbor, posebno zbog svih upozorenja koje smo vam slali, čak i putem zvaničnih saopštenja, i nepobitne činjenice da smo u prošlosti bili oštećeni na nekolicini utakmica na kojima su sudile sudije iz Republike Slovenije (sa čime ste i vi u nekoliko navrata bili saglasni) – pisalo je, između ostalog u dopisu crveno-belih.

Pošto su naveli imena sudija za prva tri meča finala sa Partizanom (1. Pukl-Radojković-Nedović (prva utakmica 13.06);
2. Boltauzer-Koljenšić-Petek (druga utakmica 15.06);
3. Javor-Hordov-Kardum (treća utakmica 18.06)), iz Zvezde su poručili da takav izbor ne smatraju mudrim.

- Ovakvim vašim izborom KK Crvena zvezda smatra da je svaka odgovornost za sve što se bude dešavalo u finalu od sada na vama, ukoliko naš klub ne bude imao ravnopravan tretman (suđenje) i uslove da se normalno bori za trofej – zaključili su crveno-beli.

24sedam/Privatna arhiva
 

Ubrzo se oglasio i sam Dožai, koji je od Milije Vojinovića zatražio zaštitu posle ovakvog pisma sa Malog Kalemegdana.

- Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominiranja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23, pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč – napisao je Dožai, dodavši da ne želi da se spušta ni na čiji nivo komunikacije koja nije u fer i sportskom tonu.

- U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice. Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo.

 U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom “mail-u” dostavljam.

Na kraju Dožai navodi da je otkazima najboljih srpskih arbitara najveći problem napravljen upravo njemu kao komesaru, jer su mu smanjili broj najboljih sudija koji su trebalo biti izglasani za utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

 

 

24sedam/Privatna arhiva

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike