Jokić i Marej, kako se stvarao najbolji tandem današnjice! Bili u istom timu pre Denvera (VIDEO, FOTO)

26.05.2023

09:05

0

Autor: D. P.

Ništa nije slučajno

Jokić i Marej, kako se stvarao najbolji tandem današnjice! Bili u istom timu pre Denvera (VIDEO, FOTO)
Jokić i Marej - Copyright Profimedia

Kako se rasplet u NBA bliži kraju i postaje jasno da Denver igra trenutno najbolju košarku na svetu, postaje sve zanimljivija priča o stvaranju najvećeg košarkaškog tandema današnjice: Nikola Jokić - Džamal Marej.

Ništa nije slučajno u konekciji Srbina i Kanađanina. O tome svedoči i video njihovog prvog susreta iz 2014. godine, koji se dogodio u Portlandu.

Obojica su bili na istoj strani, budući da se na meču "Nike Hoops Summit" tradicionalno suočavaju najbolji talenti Sjedinjenih Američkih Država i "Ostatka sveta".

Kanađanin iz Kičinera, iako dve godine mlađi od svog budućeg saigrača iz Sombora, bio je najbolji asistent sa pet dodavanja u meču koji su Ameri dobili sa 84:73.

 

Baš jedna njegova asistencija pretvorena je u trojku zahvaljujući Jokiću.

Jokić se sledećeg leta 2015. godine pojavio na draftu i kao 41. pik završio je u Denveru. Kanađanin mu se pridružio godinu dana kasnije. Izraban je kao najbolji igrač Kentakija, sa pozicije sedmog pika.

 

Na tom skupu najtalentovanijih igrača iz Ostatka sveta igrali su još Švajcarac Klint Kapela, saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti, kao i Karl Entoni Tauns iz Minesote, koji je na jednom od treninga "posterizovao" baš budućeg MVP lige.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike