Udarili su nas po ustima, pokušavali smo da otežamo Jokiću, ali on je MVP! Zvezde Lejkersa nižu hvalospeve na Nikolin račun!

17.05.2023

09:35

0

Autor: A. S.

Lebron, Dejvis i Hačimura javno priznali

Udarili su nas po ustima, pokušavali smo da otežamo Jokiću, ali on je MVP! Zvezde Lejkersa nižu hvalospeve na Nikolin račun!
Nikola Jokić i Lebron Džejms - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Znali su Los Anđeles Lejkersi još pre početka finalne serije Zapadne konferencije sa Denver Nagetsima, da najveća opasnost dolazi od Nikole Jokića, pa su na sve dozvoljene i manje dozvoljene načine pokušali da ga sačuvaju. Ta ideja im nije uspela, Nagetsi su slavili sa 132:126, a Jokić je stigao do tripl-dabla, pa su nakon meča, Lebron Džejms, Entoni Dejvis i Rui Hačimura izneli niz hvalospeva na račun srpskog centra.

Lebron se fokusirao na sam okršaj i naveo da su kontre u prvom poluvremenu napravile veliki problem.

- Udarili su nas u usta na startu. Imali su više ofanzivnih skokova nego što smo mi imali ukupno skokova u prvom poluvremenu... Ubili su nas u kontrama u prvom poluvremenu, imali su 10/10 sa linije slobodnih bacanja. Znam da je utakmica dobijena za 48 minuta, ali oni su uspostavili ritam u prva 24 minuta i mi smo ih jurili u naredna 24 - rekao je Kralj.

Entoni Dejvis je pak u direktnom duelu imao za rivala Somborca, a iako je postigao 40 poena i 10 skokova, nije mogao da nadigra Jokića.

- On je dvostruki MVP. Veoma je vešt, očigledno kao što njegove brojke pokazuju. Pogodio je nekoliko teških šuteva. Pokušavali smo da mu otežamo. Menjali čuvare i šeme, ali on igra sjajno cele sezone, a posebno u ovom plej-ofu. Tako da mu skidam kapu - rekao je Dejvis, a Jokića je čuvao i Rui Hačimura:

- Pokušavao sam da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao na njemu. Moramo da pogledamo snimak ponovo sutra i vratimo se na sledeću utakmicu - rekao je Hačimura.

Druga utakmica finalne serije je na programu u noći između četvrtka i petka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike