Podgoričani šokirali Partizan, Obradović kritičan! To je nemoguće sa ovakvim iskustvom...

15.05.2023

21:36

0

Autor: D. N.

Trener crno-belih objasnio i šta je sa Smailagićem i Vukčevićem

Podgoričani šokirali Partizan, Obradović kritičan! To je nemoguće sa ovakvim iskustvom...
Željko Obradović tokom utakmice sa Studentskim centrom - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su ušli kao favoriti u prvu utakmicu četvrtfinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Ali tu ulogu nisu opravdali. Pobedio ih je Studentski centar sa poenom razlike. Naravno, trener crno-belih Željko Obradović nije mogao da bude zadovoljan.

- Da, 1:0 je za njih i čestitam im. U najavi sam rekao da uvek pripremaju dobru utakmicu protiv nas, bar ovo što smo igrali. Ušli smo ležerno i zahvaljući tome izgubili, neverovatan je podatak da u zadnjih pet minuta je bilo 11:4 za njih, kad se lomila utakmica i sa iskustvom koje imamo, to je nemoguće.

Primali smo sve, ali eto, dogodilo se. Vode 1:0, čeka nas tamo utakmica i na nama je da vratimo seriju u Beograd - rekao je Obradović, uz komentar odnosa u skokovima.

Odnos je bio 42:32 u korist gostiju iz Crne Gore..

- Nema drugog objašnjenja osim ogromne želje, ja treba da odem i pitam da li oni individualno znaju neke igrače, to je suština. Da li smo mi pripremili utakmicu, da smo vodili računa, da smo dali podatke, da u situaciji kad nemaš bonus, da gledaš igrača koji šutira trojku ili da gledaš igrača koji ide na skok. Tako da, to je evidnetno... Napravićemo analizu, pa ćemo videti.

Šta je sa Vukčevićem?

- On je u Americi. Ja nemam pojma, nemam pojma gde je. Dobio je dozvolu da ode, i to je to, sve što znam - kazao je Obradović.

Večeras na parketu u dvorani "Aleksandar Nikolić" nije bilo Alena Smailagića.

- Došao je pred utakmicu i rekao da ga boli koleno, jutros je na treningu rekao da ima bolove, ali da ga je popodne zabolelo i bilo je nemoguće da igra - objasnio je Obradović uz komentar da li je bilo motivacije kod njegovih igrača.

- Rekao sam u najavi utakmice da sam prvi i jedini razgovor obavio sa igračima kad smo počeli da pripremamo ovu seriju. Zamolio sam da se ne priča o Evroligi, naš primarni i jedini cilj je da se osvoji ABA liga i da nam treba motivacija veća nego protiv Reala, videli ste kako je izgledalo... Sigurno nije bilo na nivou na kom je potrebno da se igra plejof ABA lige - zaključio je Obradović koji je tajm-autima pokušavao da razmrda ekipu.

Bio je ljut tokom pauza, ali se ispostavilo da kritike nisu dale rezultat. Novi meč je u četvrtak u Podgorici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike