Jokić mora protiv celog Holivuda: Lejkersi zbacili šampiona sa trona, sa Nagetsima za primat na Zapadu (VIDEO, GALERIJE)

13.05.2023

07:21

0

Autor: D. P.

Serija završena sa 4-2

Jokić mora protiv celog Holivuda: Lejkersi zbacili šampiona sa trona, sa Nagetsima za primat na Zapadu (VIDEO, GALERIJE)
Copyright Tanjug/AP

Desilo se nešto što su samo retki verovali da je moguće, ali Los Anđeles Lejkersi posle jedne traljave sezone došli su do finala plej-ofa na Zapadu eliminisavši sa 4-2 vladajućeg šampiona lige ekipu Golden Stejta.

"Jezerdžije" su bile nadmoćne i u šestoj utakmici. Pobedili su sa ubedljivih 122:101 i tako se plasirali u finale Zapada, gde ih očekuju Nagetsi Nikole Jokića.

Tim trenera Darvina Hema od starta je ušao snažno u šestu utakmicu, odlično vođen veteranima Lebronom Džejmsom (30 poena, 9 skokova, 9 asistencija) i Entonijem Dejvisom (17 poena, 20 skokova), dok im je Ostina Rivsa (23 poena) pomagao posebno kod nekih rešenja u napadu.

Na drugoj strani Stef Kari je bio jedini koji je mogao da zapreti, ali samo u naletima (32 poena i 4/14 trojke), dok ostalih kao da i nije ni bilo na ovoj utakmici.

Prvi meč finala konferencije igraće se 16. maja u Denveru. Treći i četvrti meč duela igraće se u Los Anđelesu, a celi svet zna koliko glamura donose mečevi Lejkersa, naročito kada se pojavi i promil šanse da bi mogli da osvoje titulu. Nema sumnje da će Jokić i ekipa protiv sebe imati dobar deo Holivuda i ostale zvezde američkog šoubiznisa, ali zato su i serije protiv "jezerdžija" nezaboravne.

Na istoku Majami je eliminisao sa 4-2 u seriji Njujork. Oni čekaju boljeg iz duela Filadelfije i Bostina. Trenutni rezultat je 3-3.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike