Tihi heroj Reala protiv Partizana Vilijams Gos oduševljen podvigom Kralja: Ništa slično nisam video!

11.05.2023

07:54

0

Autor: A. Š.

Američki plejmejker odradio mnogima nevidljiv, ali ogroman posao u povratku Madriđana iz izgubljene pozicije

Tihi heroj Reala protiv Partizana Vilijams Gos oduševljen podvigom Kralja: Ništa slično nisam video!
Najdžel Vilijams Gos protiv Partizana - Copyright Profimedia

Bio je Real na kolenima protiv Partizana. Posle 0:2 u Madridu otpisan od svih. Ipak, ekipa Ćusa Matea se skupila, spasla dve meč lopte crno-belih u Beogradu i seriju vratila u Madrid, gde je u sredu uveče ispisala i istoriju Evrolige.

Postao je Real prvi tim ikada u elitnom takmičenju koji je izborio plasman na završni turnir pošto je četvrtfinalnu seriju plej-ofa počeo sa dva vezana poraza, a to je sinoć uradio na impresivan način, pošto je za nešto više od 17 minuta uspeo da stigne i prestigne Partizanovih plus 18.

- Nisam video ništa slično. Bila je ovo utakmica neverovatnih serija, izuzetno važna. Blagosloven sam što sam deo ovog tima i organizacije, kao i ovakve utakmice – kazao je posle meča Najdžel Vilijams Gos i dodao:

- Ostali smo pribrani, verovali i kada smo gubili, igrali našu igru i nismo previše padali, ni leteli visoko. Igrali smo 40 minuta i izvukli tri pobede.

Poslednju na gotovo volšeban način, kada je prepuni Vizink centar već video košarkaše Partizana kako usred Madrida slavi plasman na Fajnal for.

- Dogovor je bio da idemo posed po posed, da ne pokušavamo odjednom sve da nadoknadimo - tako stvari brzo krenu nizbrdo. Ostali smo staloženi išli posed po posed i pronašli put.

Nekadašnji košarkaš Partizana odradio je, mnogima nevidljiv, ali ogroman posao u Realovom istorijskom preokretu. U trećem meču serije u Beogradu bio je čak i apsolutni meč viner.

- Znali smo da u trećoj utakmici moramo da se izborimo za četvrtu, svesni smo bili da će se i Dek vratiti, što je bila velika stvar za nas. Sa te dve pobede smo znali da ćemo se vratiti za majstoricu kući. Išli smo meč po meč, razmišljali i na kraju izveli to što smo planirali - zaključio je Najdžel Vilijams Gos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike